Με σχετική ανακοίνωση η Universal Music και η Minos EMI κάνουν σαφές ότι το διεθνές ρεπερτόριο της Universal Music Group (UMG) θα πωλείται και θα διανέμεται στην ελληνική αγορά από τη Μinos EMI. Ο Κατάλογος έργων είναι μακρύς και μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται όλοι οι ξένοι δίσκοι συμπεριλαμβανομένων της κλασικής μουσικής και της τζαζ. Η αλλαγή αυτή έρχεται από την 1η Απριλίου του 2013.

H ανακοίνωση προς τους συνεργάτες πώλησης φυσικών προϊόντων έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί Συνεργάτες,
«Μετά την εξαγορά της MINOS EMI Α.Ε. από την UMG International και την αγορά της Universal Music A.E  από ιδιώτη αγοραστή, θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα ακόλουθα εμπορικά δεδομένα:
Η MINOS EMI Α.Ε. θα ξεκινήσει την πώληση και διανομή στην Ελληνική αγορά του Διεθνούς ρεπερτορίου (συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κλασικής και της τζαζ μουσικής) της UMG από την 1η Απριλίου 2013.

Όλο το εγχώριο ρεπερτόριο αλλά και το διεθνές ρεπερτόριο τρίτων εταιριών που μέχρι σήμερα διανέμεται από την Universal Music A.E, θα παραμείνει διαθέσιμο από την Universal Music A.E. στο πλαίσιο των υφιστάμενων όρων και εμπορικών συμφωνιών. Τίποτα άλλο δεν αλλάζει ως προς τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων. Επίσης επιβεβαιώνουμε ότι οι εταιρείες ως νομικά πρόσωπα και οι ΑΦΜ τους επί του παρόντος, παραμένουν τα ίδια.»

Ο κατάλογος των φυσικών προϊόντων που θα μεταβιβαστούν στην MINOS EMI ΑΕ περιλαμβάνει 10.574 δίσκους  και επισυνάπτεται παρακάτω: