altΓενικά τα πράγματα στην αγορά είναι πεσμένα. Χαίρω πολύ, κάτι μας είπες τώρα…
Και φυσικά από αυτήν την πτώση – συρρίκνωση δεν μένουν απ’ έξω τα νυχτερινά μαγαζιά κάθε είδους και ύφους. Μεγάλα, μεσαία και μικρότερα. Μπουζουκλερί και μουσικές σκηνές. Παρ’ όλα αυτά, ενώ το σκυλάδικο φαίνεται να ψάχνει πούλμαν με εκδρομές σχολείων, συλλόγους κτλ για να γεμίσει τα μαγαζιά και ενώ το ένα πρόγραμμα κατεβαίνει μετά το άλλο, ύστερα από σύντομο νυχτερινό βίο (βλ. REX), μια πιο ποιοτική και ακουστική διασκέδαση φαίνεται να κερδίζει έδαφος ή αν θέλετε να μην χάνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια προγράμματα όπου γίνεται προσκύνημα (βλ. Καρράς - Παντελίδης - Πάολα).


Τα πράγματα λοιπόν ύστερα από τις γιορτές και μια χλιαρή σεζόν στην αρχή της ανάβουν για τα καλά με το Σάββατο να είναι νύχτα πολλών επιλογών, κάτι που σημαίνει ότι καλλιτέχνες και γραφεία παραγωγής βάζουν τα δυνατά τους… Παρακάτω θα δούμε μερικά προγράμματα που ξεκινάν τώρα ή συνεχίζουν έχοντας μια συνέχεια... Άλλωστε το Σάββατο είναι, μάλλον μετά την Κυριακή, η πιο τραγουδισμένη μέρα της εβδομάδας...

* Από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο η Νατάσσα Μποφίλιου θα εμφανίζεται στο καινούριο Kyklos Live Stage στον Βοτανικό. Τίτλος του προγράμματος Το πέρασμα των μάγων. Ένα πρόγραμμα αναδρομής της περίπου δεκαετούς παρουσίας της στο τραγούδι. Σε επιμέλεια Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ενορχηστρώσεις Θέμη Καραμουρατίδη. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην κοινή τους συνέντευξη εδώ

* Το ίδιο Σάββατο κάνει πρεμιέρα και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Σε ένα μικρότερο χώρο στον οποίο έχει εμφανιστεί και παλιότερα. Φέτος ο Σταυρός του Νότου Plus είναι ανακαινισμένος και διακοσμημένος ειδικά για την παράσταση Μετακόμιση τώρα, που γίνεται με αφορμή και την κυκλοφορία του νέου της πολυσυλλεκτικού δίσκου που θα κυκλοφορήσεις σε περίπου δύο μήνες. Οι ενορχηστρώσεις θα είναι του Ευριπίδη Ζεμενίδη σε ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει όλα τα ερμηνευτικά πρόσωπα της Ζουγανέλη.

Ωστόσο συνεχίζουν κάθε Σάββατο:
* Ο Σωκράτης Μάλαμας στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, όπου για να κλείσεις τραπέζι μπορεί να βρεις κάτι προς το τέλος του μήνα… (παίζει και τις Παρασκευές)
* Ο Φοίβος Δεληβοριάς με ένα από τα πολύ καλά φετινά live στο Passport όπου και εκεί τα δύο πρώτα Σάββατα ήταν sold out.

* H Μαρινέλλα με τον Χατζή στο Παλλάς ύστερα από 47 χρόνια ξαναπαρουσιάζουν το ιστορικό «Ρεσιτάλ» (κάθε Παρασκευή και Σάββατο). Και εκεί δύσκολα βρίσκεις εισιτήριο με επίσης sold out στις πρώτες παραστάσεις.

* Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Αρχιτεκτονική του οποίου οι παραστάσεις πήραν παράταση για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου.

* Επίσης, δύσκολο να βρεις τραπέζι και στο πρόγραμμα του Δημήτρη Μπάση με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη στο Tas Stage όπου δεν πέφτει καρφίτσα. Το μόνο που πέφτει είναι κανένα λουλουδάκι στο τσακίρ κέφι… Αυτό συμβαίνει στο Tas κάθε Σάββατο βράδυ (αλλά και κάθε Κυριακή μεσημέρι).

* Ο Γιώργος Μαργαρίτης για πρώτη φορά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει την παστάσταση «Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι» σε επιμέλεια Άγγελου Σφακιανάκη και Κώστα Μπαλαχούτη με καθαρά λαϊκά τραγούδια που όπως λέει και ο τίτλος του προγράμματος καλύπτουν σχεδόν εκατό χρόνια τραγουδιού. Οι παραστάσεις αυτές είναι για τέσσερα Σάββατα και απομένουν ακόμη τρία. 2, 9 και 16 Φεβρουαρίου.

* Ο Χρήστος Θηβαίος μετά την πρώτη σειρά εμφανίσεών του με τους Mr. Highway Band και τις απαραίτητες συστάσεις τον περασμένο Οκτώβριο στον Σταυρό του Νότου, επιστρέφει μαζί τους στην σκηνή του Ρυθμού Stage για δύο Σάββατα 2 και 9 Φεβρουαρίου για να επαναλάβουν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το δικό του προσωπικό ύφος με  ενδιαφέρουσες διασκευές κλασικών κομματιών της ξένης rock σκηνής, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο μουσικό παζλ που παρουσιάζουν όλοι μαζί ως μία μπάντα.

Η παραπάνω κατάσταση φαίνεται να οδηγεί κάποιους καλλιτέχνες πίστας σε διάφορες «εναλλακτικές» σκέψεις (βλ. Καίτη Γαρμπή, Άννα Βίσση) και φαίνεται τέλος ότι το ΠαρασκευοΣάββατο επιστρέφει για τα καλά ύστερα από μερικά χρόνια, όπου είχαν γίνει λιγάκι μόδα οι παραστάσεις εντός της εβδομάδας…