altΝα μεταφέρουν τη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα μιας μπουάτ μέσα στο Παλλάς θα επιχειρήσουν οι συντελεστές του «Ρεσιτάλ» από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Αυτό άλλωστε είναι και το στοίχημα όλων αλλά ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη δυσκολία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτης Φασουλής.


Η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή τριανταεπτά χρόνια μετά τη μία και μοναδική παράσταση που είχε δοθεί στη μπουάτ «Σκορπιός» η ηχογράφηση της οποίας έδωσε έναν από τους εμπορικότερους δίσκους, θα συναντηθούν για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια εκείνης της βραδιάς.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο καλλιτέχνες έχουν να ερμηνεύσουν από το 1976 τα τραγούδια του «Ρεσιτάλ», οι πρόβες θα είναι ελάχιστες. Μάλιστα η Μαρινέλλα αποκάλυψε ότι οι πρώτες πρόβες έγιναν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ενώ εξέφρασε την επιθυμία, τις παραστάσεις να παρακολουθήσουν και νέοι άνθρωποι καθώς όπως είπε «τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι σαν να έχουν γραφτεί σήμερα».
«Το Ρεσιτάλ ήταν της Μαρινέλλας γιατί είχε το θάρρος και την ψυχή να τραγουδήσει τα συγκεκριμένα τραγούδια» τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Χατζής.

Το στοιχείο του αυθορμητισμού του κόσμου είναι εμφανές στην ακρόαση του δίσκου γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο παραγωγός του αλλά και καλλιτεχνικός επιμελητής του προγράμματος Φίλιππος Παπαθεοδώρου: «Ακούγονται ποτήρια να σπάνε όταν έπεσαν από ένα σερβιτόρο ή μια γυναίκα φωνάζει στη Μαρινέλλα έχεις όλη την Ελλάδα. Παρ’όλα αυτά ο δίσκος δεν υπέστη καμία παρέμβαση σε studio».

altΟι παραστάσεις στο Παλλάς θα αρχίζουν με τον Κώστα Χατζή ο οποίος με την κιθάρα του θα ερμηνεύσει τραγούδια που έχει γράψει όπως το «Θυμάμαι», το «Δεν είμ’ εγώ» το «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...». Στη συνέχεια θα τον συναντήσει επί σκηνής η Μαρινέλλα με τραγούδια όπως «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Σ' αγαπώ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει».
Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους δίσκους «Ρεσιτάλ» και «Ταμ-Ταμ» ενώ οι παραστάσεις θα κλείνουν με τους δύο καλλιτέχνες ντουέτο.
Ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου θα βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και ο Γιάννης Σμυρναίος στη ρύθμιση του ήχου. Και δύο είναι από τους πρωτεργάτες του «Ρεσιτάλ». Ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας θα είναι ο Χάρης Ανδρεάδης.

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί:
Νίκος Καπηλίδης – ντραμς
Μιχάλης Ευδαίμων – μπάσο
Γιάννης Καρακατσάνης – κρουστά
Κυριάκος Κοντάκης - βιολί
Χριστόφορος Κροκίδης – κιθάρα
Γιώργος Παγιάτης - πιάνο
Θανάσης Τσαουσέλης – πλήκτρα
Σταύρος Ντούσκας – πνευστά
Φωτεινή Νικολοπούλου - τσέλο