altΈνα από τα βασικά προβλήματα πλέον για την κυκλοφορία ενός δίσκου είναι η διανομή του. Που θα το βρει δηλαδή κάποιος που θέλει να τον αγοράσει. Τα δισκοπωλεία έχουν μειωθεί δραματικά και αυτά που υπάρχουν αποδίδουν με εξαιρετική δυσκολία ή δεν αποδίδουν καθόλου τα έσοδα από τους δίσκους στις εταιρείες παραγωγής τους.

Με αυτά τα δεδομένα και ύστερα από επίσημη ανακοίνωσή του επανέρχεται στο χώρο της διανομής cd o Δημήτρης Κάππος, ιδιοκτήτης της παλιάς «Κίνησης», της μεγαλύτερες εταιρείας διανομής πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής ΜΒΙ (Θαλασσινός, Χαΐνηδες, Κίτρινα Ποδήλατα κ.ά) πριν περάσουν και τα δύο στην Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων συμφερόντων του ομίλου Γιαννίκου.

ΜLK θα είναι το όνομα της εταιρείας και θα κινηθεί στη λογική στησίματος ενός δικτύου διανομής και λιανικής πώλησης cd υπό μορφή «μουσικών περιπτέρων» διαφόρων μεγεθών… Ήδη υπάρχουν δύο τέτοια σε δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα. Το ένα βρίσκεται στο Golden Hall και το άλλο στο RiverWest, με τις νέες κυκλοφορίες.

Σε δεύτερο επίπεδο η εταιρεία ευελπιστεί να εντάξει στο δυναμικό της καλλιτέχνες (μεγάλα ονόματα, αλλά και νεότερους) που δεν έχουν κάποια δισκογραφική στέγη και να καλύψει ένα μεγάλο κενό για την εγχώρια δισκοπαραγωγή που λέγεται ψηφιακή διανομή.

Μαζί του σε αυτό το εγχείρημα είναι ο Γιώργος Φινάλης, που ήταν στην αρχική ομάδα του Μουσικού Ταχυδρομείου. Μιας άλλης εταιρείας διανομής που αποτελεί πλέον παρελθόν όπως και η Soundforge από τον ίδιο κλάδο.

Ακούγεται πολύ αισιόδοξο και ωραίο όλο αυτό και αν πετύχει θα τονώσει σε μεγάλο βαθμό τη διακίνηση των cd, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν ή καλύτερα υπολειτουργούσαν τα πράγματα μέχρι σήμερα.