Πρόσφατα ο Γιώργος Ανδρέου παρουσίασε από τις εκδόσεις Γαρβιηλίδη το πρώτο του μυθιστόρημα. Το Δαίμονας Ξένος, όπως λέει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Vakxikon (εδώ), «είναι η ιστορία τριών ανθρώπων οι οποίοι συναντιούνται σε δύο διαφορετικές στιγμές της νεότερης ιστορίας, μια γύρω στο 1980, μετά τη μεταπολίτευση, και μια το 2000, λίγο πριν την Ολυμπιάδα». Έτσι, φώτισε ακόμα μια πλευρά της πολυτάλαντης προσωπικότητάς του. Παραγωγός, ενορχηστρωτής, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός, με σπουδές στη Νομική, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αστυπάλαιας, ο Γιώργος Ανδρέου είναι ένας διακριτικός εργάτης και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους του «ήχου» της δεκαετίας του ’90 με σεβασμό στον ακροατή. 

Έχοντας λοιπόν διακριτική αλλά ουσιαστική παρουσία στα πράγματα, ο Ανδρέου ετοιμάζει τις νέες του δουλειές. Μια από αυτές που έχει ήδη ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό είναι η εργασία του με θέμα τον Καραγκιόζη. Τραγούδια γραμμένα ίσως για την πιο χαρακτηριστική εθνική φιγούρα σε μουσικές του ίδιου και στίχους του Θοδωρή Γκόνη, του Μάνου Ελευθερίου, του Νίκου Ζούδιαρη, του Φοίβου Δεληβοριά, του Νίκου Μωραΐτη και του Χρήστου Θηβαίου με την ηχητική σφραγίδα της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων με την οποία έχει σχεδόν έτοιμο ένα έργο ακόμα.

Επίσης, σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται και ένας κύκλος δέκα τραγουδιών, για το νέο άνθρωπο του σήμερα όπως αναφέρει ο ίδιος, τα οποία θα ερμηνεύσει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Τέλος, τη φετινή σεζόν πιθανότατα να εμφανιστεί με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, την Μαρία Παπαγεωργίου και την Ευτυχία Μητρίτσα.