vasilis_skoulas-irodeio1Update: Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο Βασίλης Σκουλάς θα πραγματοποιήσει και δεύτερη συναυλία, στις 29 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Ηρώδειο.

Συγκινημένος, μα και ήρεμος παρουσιάστηκε ο Βασίλης Σκουλάς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της συναυλίας του στο Ηρώδειο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Ο σπουδαίος (εκ των σημαντικότερων) λυράρης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός από τα Ανώγεια της Κρήτης θα εμφανιστεί στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μιας αφιερωματικής παράστασης απολογιστικής του έργου του, υπό τον τίτλο Κρήτη Ανάσα μου Βαθειά. Γαλήνιος, με μία έκδηλη εσωτερική ευγένεια, που είναι άλλωστε προσωπικό του χαρακτηριστικό και ευθυτενής ο Βασίλης Σκουλάς έκανε μία μικρή αναδρομή στα πλέον των 50 ετών καλλιτεχνικής δημιουργίας και δραστηριότητας χωρίς να περιαυτολογήσει.

 

Αντιθέτως, δεν δίστασε να αυτοσαρκαστεί αποκαλύπτοντας πως το προσωπικό του αρχείο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, καθώς ποτέ δεν εκτίμησε («κακώς» όπως παραδέχτηκε ο ίδιος) τη χρησιμότητά του, αλλά δικαιολόγησε την επιλογή του αυτή λέγοντας πως τις πιο μεγάλες του, μουσικές στιγμές τις βλέπει στα βλέμματα όλων όσων στάθηκαν τόσα χρόνια αντίκρυ του, καθώς αυτός είχε τη λύρα στα χέρια και τραγουδούσε. Τον κόσμο αυτό, τον απλό ευχαρίστησε και κάλεσε σε ένα αυθεντικό, κρητικό γλέντι με μελωδίες και τραγούδια κατευθείαν από τις πλαγιές του Ψηλορείτη.

Παράλληλα, ο Βασίλης Σκουλάς αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και στους καλλιτέχνες που θα συμπράξουν δίπλα του στο Ηρώδειο και πρόκειται για τον Μανώλη Λιδάκη (τον χαρακτήρισε «μεγάλο τραγουδιστική»), τον Μιχάλη Τζουγανάκη (εξήγησε πως τον γνωρίζει από μικρό παιδί και εξήρε ειδικά τον σεβασμό και την αναγνώριση που ξέρει να αποδίδει σε εκείνους που το αξίζουν, δείγμα και της δικής του προσωπικής αξίας) και την Μάρθα Φριντζήλα (εξέφρασε την εκτίμησή του για την καλλιτεχνική της πορεία).

vasilis_skoulas-irodeio2Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο σκηνοθέτης της συναυλίας Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς, που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας, Μπάμπης Σαλβαράκης, αλλά και ο Μανώλης Παττακός, Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του λαογραφικού Ομίλου Κουρητών, εκπροσωπώντας τους Κουρήτες, οι οποίοι την Κυριακή, θα μεταφέρουν με το χορό τους ατόφια την Κρητική λεβεντιά στην Αθήνα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μία αναδρομή στη δισκογραφία των 40 χρόνων του Βασίλη Σκουλά, καθώς και αναφορά σε παραδοσιακά κρητικά τραγούδια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς που θα μεταφέρει στο Ηρώδειο ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι έχει ο Κώστας Φασουλάς, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την παράσταση θα δοθούν στην Κρητική Εστία, το που ιδρύθηκε το 1963 με κύριο σκοπό την υλική ενίσχυση απόρων σπουδαστών κρητικής καταγωγής οι οποίοι διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς και έχει στηρίξει εκατοντάδες σπουδαστές, σήμερα η Κρητική Εστία παρέχει εκτός από την ασφαλή διαμονή, σίτιση σε 181 Κρήτες φοιτητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),
τηλ. 2107234567, www.ticketservices.gr
Τιμές εισιτηρίων: 21€, 28€, 34€, 55€, 68€