el-live-blackwhiteΗ ανακοίνωση του νέου δίσκου των εξαιρετικών (από το πρώτο τους δείγμα) Electric Litany εμπεριέχει τρείς ειδήσεις. Η μία είναι ότι συνεχίζουν την εκπληκτική δουλειά τους μπαίνοντας για τα καλά στη διαδικασία παραγωγής του δεύτερού τους άλμπουμ, η άλλη είναι ο άνθρωπος που θα κάνει την παραγωγή και η τρίτη (τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα) ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η χρηματοδότηση του δίσκου αυτού.

Για να τα πάρουμε όμως ένα ένα με τη σειρά: Μετά το How to be a child and win the war που κυκλοφόρησε από την Inner Ear τα τέσσερα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος από το Λονδίνο μπαίνουν στη διαδικασία για να φτιάξουν το δεύτερό τους άλμπουμ. Ένα πρώτο δείγμα ακούσαμε τον περασμένο φεβρουάριο ως προάγγελο της δουλειάς αυτής. ο τίτλος του κομματικού είναι Enemy

Η δεύτερη είδηση είναι ο άνθρωπος που θα κάτσει πίσω από την κονσόλα και θα αναλάβει την παραγωγή του δίσκου αυτού. Το όνομά του Alan Parsons και σε όσους ασχολούνται λίγο παραπάνω με τα μουσικά πράγματα ή με τον ήχο, σίγουρα θα λέει πολλά μιας και έχει υπογράψει τις παραγωγές σε ιστορικούς δίσκους της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως το  Dark Side of the Moon των Pink Floyd, το Abbey Road των Beatles, το Alan Parsons Project κ.ά.

alanparsons Σχετικά με το πως έφτασαν σε αυτό το όνομα το δελτίο τύπου αναφέρει:
Ο Alan Parsons, ως παραγωγός, έχει υπογράψει δίσκους - σταθμούς στην ιστορία της μουσικής, και η συνεισφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης του ήχου τον έκανε τουλάχιστον ευσεβή πόθο για συνεργασία στον τομέα της παραγωγής για τους Electric Litany.  Η μπάντα δεν δίστασε να τον προσεγγίσει και να του στείλει την μουσική της, και σε αντίθεση με την σκληρή πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας, η απάντηση του ήταν άμεση και ειλικρινής. Ο Alan Parsons ενθουσιάστηκε με το υλικό, και επέλεξε να αναλάβει την παραγωγή του επερχόμενου δίσκου.

Η ηχογράφηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012, στην Καλιφόρνια ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα για μια τέτοιου μεγέθους ανεξάρτητη παραγωγή είναι, όπως πάντα, η χρηματοδότηση. Εδώ είναι η τρίτη είδηση της υπόθεσης. Το συγκρότημα αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του crowd funding. Τί είναι αυτό; Μια νέα τάση που θέλει τους καλλιτέχνες να προαναγγέλουν τη δουλειά τους, να δίνουν ένα δείγμα προς ακρόαση και να ζητούν από όποιον μπορεί και θέλει να συνεισφέρει από ένα ευρώ μέχρι όσα θέλει... Δίνοντάς του βέβαια κάποια "δωράκια" όπως για παράδειγμα 5 αντίτυπα του δίσκου, δωρεάν είσοδο στην παρουσίασή του και πολλά άλλα ανάλογα κάθε φορά με την περίπτωση και το ποσό που έχει δόσει. Αυτό έχει ξεκινήσει τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια.

Οι Electric Litany ενστερνίζονται αυτή τη διαδικασία μέσω του αμερικάνικου Kickstarter και αναφέρουν στο σχετικό κείμενο της καμπάνιας: "είναι ένας υγιής τρόπος για να λειτουργεί ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα η μουσική αλλά και η τέχνη γενικότερα". Η καμπάνια των Electric Litany έκανε την επίσημη έναρξη της στις 16 Αυγούστου.

Το link για τη σελίδα της καμπάνιας μπορείτε να δείτε εδώ:

campaignH καμπάνια θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέχρι τότε 60.000 δολλάρια. Καθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές του, από 1 μέχρι 7500 δολλάρια, απολαμβάνοντας τις αντίστοιχες παροχές από τη μπάντα. " Ϊσως να φαντάζει Δον Κιχωτικό" σχολίασε σχετικά το συγκρότημα, "ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε οικονομικά". Από την άλλη, αυτή η μπάντα είχε πάντα τη στήριξη γνωστών και άγνωστων φίλων, από την ανεύρεση μηχανημάτων και χώρων για πρόβες, μέχρι την προσφορά φαγητού και ρούχων. "Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά, οπότε το λογικό ήταν να απευθυνούμε σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν σε μας". Μέσα στις 5 πρώτες μέρες από την έναρξή της καμπάνιας, το project επιλέχτηκε ήδη ως top pick από τους ανθρώπους του kickstarter, ενώ έχει συγκεντρώσει ήδη γύρω στα 2.000 δολλάρια.

Μόλις η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία και το ποσό συγκεντρωθεί, οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και ο δίσκος θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2012.  Στην Ελλαδα την κυκλοφορία θα έχει η πρώτη εταιρία που τους υποστηριξε ειλικρινά, η Inner Ear. 

Tο επίσημο video της καμπάνιας παρακάτω