Κλείνοντας περίπου 10 ημέρες παραμονής στο σπίτι, πολλοί καλλιτέχνες θέλησαν με τον τρόπο τους να εμψυχώσουν τον κόσμο, ποροτρύνοντάς τον να μείνει στο σπίτι, επικοινωνώντας με το κοινό τους έστω μέσω της οθόνης. Τα βίντεο που ανεβαίνουν καθημερινά είναι δεκάδες. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες το κάνουν πιο συστηματικά - σε καθημερινή βάση - άλλοι πιο αραιά, κάποιοι άλλοι επιλέγουν να παρουσιάσουν νέα τραγούδια, άλλοι να επανεκτελέσουν παλιότερα, άλλοι δημοσιεύουν παλιότερες συναυλίες τους ή ανέκδοτο υλικό μέχρι σήμερα...  (Το πρώτο μέρος με τέτοια βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ)

 

Ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε να δώσει πρόσβαση στο κοινό του σε συναυλιακό αρχείο, ανοίγοντας στο κανάλι του στο youtube το "Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή" που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το 2008

 

 

Το ίδιο και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας που μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Μη μου γράφεις γράμματα" που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου το 2018

 

αλλά και εκείνη που έγινε στο ίδιο Θέατρο το 2000 μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και το Χρήστο Τσιαμούλη

 

έχοντας παράλληλα προγραμματίσει ήδη πολλές "πρεμιέρες" στο κανάλι της στο youtube

 

 

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παραμένει κλειστό για το κοινό, μας προσκάλεσε όμως να διατηρήσουμε την επαφή με την τέχνη και τη μουσική από το σπίτι, παρουσιάζοντας μέσω live-streaming τη συναυλία του μπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα και ώρα που θα γινόταν κανονικά προ Κορωνοϊου.

 

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει αναρτώντας ένα τραγούδι την ημέρα

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ίδιο και η Φωτεινή Βελεσιώτου, που ήταν από τις πρώτες που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.

 

 

 

 

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επανήλθε με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και όπως φαίνεται θα είναι κι αυτός στις διαδικτυακές επάλξεις. 

 

 

 

O Παντελής Θαλασσινός σε ένα ακόμη αυτοσχέδιο βίντεο με το γνωστό "Αγριολούλουδο"

 

 

Και η Καίτη Κουλλιά μας χάρισε μια ακόμη όμορφη στιγμή από τη δική της ταράτσα.

 

 

 

Στο χορό των βίντεο μπήκε και ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδώντας "Αντικριστά" τα "Κόκκινα Γυαλιά"

 

 

 

 

 

 

Ο Σταύρος Σιόλας σε ένα τραγούδι του που αγαπήσαμε με τη φωνή του Γιάννη Κότσιρα

 

 

 

 

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου με έναν πρωινό αυτοσχεδιασμό

 

 

 

 

Ο Κωνσταντής Πιστιόλης σε παραδοσιακούς ήχους

 

 

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει με το να καυτηριάζει και να εμπνέεται από τα γεγονότα. Έτσι και τώρα έκανε το τραγούδι "Μένουμε Σπίτι". 

 

 

 

 

Ο B.D.Foxmoor και οι Active Member πιάνονται από τον πιο όμορφο πασχαλινό ψαλμό και ενόψει του Πάσχα και των γεγονότων, παρουσιάζουν το "Ω γλυκύ μου έαρ (σε καραντίνα)"

 

 

Η Ματούλα Ζαμάνη "χτύπησε" ξανά με το δικό της βίντεο από την εξωτική "Αμοργό". Τουγκέδερ γουήθ Καραντίν-Μάτα Vol.3

 

 

Ενώ ο τραγουδοποιός Σταύρος Ρουμελιώτης των Usurum αποφάσισε να μας παρουσιάσει το νέο του μουσικό project "The Holy Goat" ανοίγοντας σταδιακά μέσω του youtube τα σχετικά βίντεο από τον επερχόμενο πρώτο δίσκο του project που θα λέγεται "Voukolodance"

 

 

 

 

Ο χρόνος της καραντίνας μένει να μας δείξει πόσα ακόμα άρθρα θα χρειαστούν για να συγκεντρώσουν μουσικές και τραγούδια εν καιρώ πανδημίας. Όπως και να έχει σίγουρα όλα αυτά αποτελούν ένα ευχάριστο διάλλειμα και μια ελπίδα πως όλα θα στο τέλος θα πάνε καλά.