Τον περασμένο Μάρτιο, εδώ στην Ευρώπη, μπορούσαμε να βασιστούμε στις (διθυραμβικές) κριτικές και στον “απόηχο” των social media για να πάρουμε μία αίσθηση από το “No Man’s Land”, το project που έφερε εις πέρας ο Ελληνονεοζηλανδός μουσικός και συνθέτης John Psathas και… 150 μουσικοί από όλο τον κόσμο! Τη live εμπειρία την είχαν οι συντελεστές και όσοι (τυχεροί) γέμισαν τους χώρους όπου πραγματοποιήθηκε το εναρκτήριο tour στη Νέα Ζηλανδία.

 

 

Εδώ και λίγες ημέρες, ωστόσο, η ομάδα παραγωγής του “No Man’s Land” ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του εγχειρήματος, ολόκληρο το φιλμ της μουσικής πανδαισίας που αποτίει φόρο τιμής στην παγκόσμια ειρήνη και μουσική. Πρόκειται για το ένα από τα δύο βασικά κομμάτια (το άλλο είναι η ορχήστρα κορυφαίων μουσικών που αλληλεπιδρά με το φιλμ επί σκηνής) στο παζλ ενός τεράστιου μουσικού installation, που φέρει ακούσματα από όλα τα σημεία του πλανήτη, προκειμένου ακριβώς να τονίσει το φως των έργων ειρήνης σε αντίθεση με το σκοτάδι ενός πολέμου, όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος, από τη θεματική του οποίου αντλεί το “No Man’s Land”.

 

Ένα από τα κορυφαία ονόματα στη λίστα των μουσικών που συμμετέχουν, ο Serj Tankian συνόψισε την εμπειρία του, ως εξής: “Ήταν πραγματική τιμή η συμμετοχή μου σε αυτό το project. Ο καλός μου φίλος John Psathas με κάλεσε να αποτελέσω μέρος του “No Man’s Land” και σε αυτό το μοναδικό φιλμ, που δημιούργησε μαζί με την Jasmine Millet. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης γεμάτο “ποίηση” ερμηνευμένο από 150 μουσικούς, και με αναφορές σε πανέμορφα τοπία από διάφορες χώρες. Το “No Man’s Land” χαρίζει μια πολύ καλή ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις ομοιότητες και τις διαφορές σχετικά με το τότε (Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος) και το τώρα…”

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.nomanslandproject.org