Ηδη, από τον περασμένο Μάρτιο σας είχαμε προϊδεάσει για τα σπουδαία νέα που αφορούν στον Σωκράτη Σινόπουλο και χρειάστηκαν απλώς λίγοι μήνες για να πάρουν σάρκα και οστά οι πληροφορίες. Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία, ECM προχώρησε στην έκδοση της νέας δουλειάς του κορυφαίου σολίστ της πολίτικης λύρας και μουσικού, ο οποίος καρπώνεται την αναγνώριση που δικαιούται, στο πλαίσιο ενός διαρκώς διευρυμένου κοινού. 

 
“Eight Winds” είναι ο τίτλος του μουσικού «απολογισμού», που επιχειρεί ο Σινόπουλος, μέσα από μία συλλογή προσωπικών συνθέσεων, οι οποίες ευδοκιμούν με την γενναιόδωρη συνεισφορά και (σπουδαία) απόδοση εξαιρετικών μουσικών και συνοδοιπόρων του συνθέτη (Γιάννης Κυριμκυρίδης - πιάνο, Δημήτρης Εμμανουήλ - κρουστά, Δημήτρης Τσεκούρας - μπάσο και Γιώργος Καρυώτης - ηχοληψία). 
 
Ο Σωκράτης Σινόπουλος, μίλησε στην κάμερα του ΜusicPaper.gr για τη συγκεκριμένη δουλειά, ανέλυσε τα μουσικά συστατικά της και ερμήνευσε ο ίδιος με τη λύρα του αποσπάσματα από το “Eight Winds”...
 

* Η παρουσίαση των “Eight Winds” θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει και ανοιχτή συζήτηση με το Σωκράτη Σινόπουλο.