Νέο οπτικοακουστικό υλικό παρουσιάζει ο Στέλιος Πετράκης με ένα cd και bonus dvd που θα κυκλοφορήσουν (στην ίδια έκδοση) αρχικά στη Γαλλία από το label της Buda Music!

Μέσα από αυτό το υλικό, το musicpaper παρουσιάζει σε αποκλειστική προακρόαση -στο τέλος της δημοσίευσης-, το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της ηχογράφησης, ΚοντυλιέςΠεντοζάλι, υπό την έννοια πως εκεί μπορεί κανείς να ακούσει τόσο τη μουσική ποικιλομορφία του σχήματος, όσο και τις world επιρροές του Πετράκη (ειδικότερα στις λεπτομέρειες της ενορχήστρωσης).

 

Το Αυγή τσ’ αυγής είναι η αποτύπωση (σε επίπεδο ήχου και εικόνας) των πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων του Κουαρτέτου Κρητικής Μουσικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, επικεφαλής του οποίου είναι ο Πετράκης.

 

Με επιλεγμένα παλιά Κρητικά κομμάτια, καινούργιες συνθέσεις, μουσικούς και χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, το Stelios Petrakis Quartet προτείνει έναν ήχο με έμφαση στην ποικιλομορφία τη δύναμη και το βάθος της Κρητικής μουσικής.

 

 

 

Το Κουαρτέτο αποτελούν (εκτός από τον Στέλιο Πετράκη) ο Θανάσης Μαυρόκωστας ένας εκ των κορυφαίων χορευτών της Κρήτης (από τη νεότερη γενιά), χοροδιδάσκαλος, γιος του Δημήτρη Μαυρόκωστα παλιού χορευτή, παίζει μαντούρα και μία ειδικού μεγέθους λύρα, ο Αντώνης Σταυρακάκης που είναι ο κύριος τραγουδιστής του σχήματος, δεξιοτέχνης στο μαντολίνο και το λαούτο, καθώς και ο Γιώργος Σταυρακάκης, σολίστ στο λαούτο, γιος του γνωστού τραγουδιστή, Βασίλη Σταυρακάκη.

 

Αντί επιλόγου, αξίζει να θυμηθούμε πως είχε περιγράψει ο ίδιος ο Στέλιος Πετράκης, στο «Παραδούναι και Λαβείν», το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου: 

 

«Στο ρεπερτόριό μας περιλαμβάνονται τα δικά μου κομμάτια που είναι σε κρητική μορφή και που με τους συγκεκριμένους μουσικούς βγαίνουν πολύ ωραία. Από την άλλη, υπάρχουν τα κρητικά, παραδοσιακά κομμάτια που περνάνε το… τεστ της τρίχας, δηλαδή όταν τα ακούω σηκώνεται η τρίχα μου. Στα παραδοσιακά δεν θα βρει κανείς εύκολα κομμάτια από το «τοπ 50», αυτά που κλασικά ακούγονται στα κρητικά γλέντια. Θα βρει ίσως κάπως πιο ψαγμένα, με μεγαλύτερο βάθος και λίγα κλασικά ειδικά στους χορούς. Άρα σε ό,τι αφορά στα παλαιά κομμάτια έχει πέσει πολύ «κόσκινο». Όλο αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό μου κριτήριο επιλογής και γούστο. Δεν πέφτω σε συμβιβασμούς, επειδή κάποια κομμάτια «τα παίζουν όλοι». Κάνω συνήθως μια και δυο φορές δοκιμαστικές εγγραφές, παίζοντας όλα τα όργανα των μουσικών όσο καλύτερα μπορώ, μετά τα παρουσιάζω στα υπόλοιπα παιδιά και τα δουλεύουμε».

 

Το cd + dvd Αυγή τσ’ αυγής θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου από τη Buda Music, ενώ σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμο και σε κεντρική διάθεση από το steliospetrakis.com