Μετά από έναν μεγάλο κύκλο επαφών και διαπραγματεύσεων, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ βρίσκεται πλέον σε θέση να εκπληρώσει με σταθερά και σίγουρα βήματα τον καταστατικό και συμβατικό της ρόλο στη συλλογική διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας μουσικών έργων στη χώρα. Μετά από έναν μεγάλο κύκλο επαφών και διαπραγματεύσεων, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ βρίσκεται πλέον σε θέση να εκπληρώσει με σταθερά και σίγουρα βήματα τον καταστατικό και συμβατικό της ρόλο στη συλλογική διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας μουσικών έργων στη χώρα. 

 

Το τελευταίο διάστημα, ο Οργανισμός μας υπογράφει σταδιακά συμβάσεις αμοιβαιότητας με τους ξένους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, καθώς και με εκδότες μουσικής, υποδεχόμενος ένα πλούσιο και σημαντικό ρεπερτόριο από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της σταδιακής διαμόρφωσής του, από οικονομική και υλικοτεχνική άποψη, σε ένα ευρωπαϊκό Οργανισμό για το σύνολο του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, με την πλήρη υποστήριξη της CISAC. Παράλληλα, και το ελληνικό ρεπερτόριο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα εκπροσωπείται σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, αρκετές με πολύ ενεργές ελληνικές κοινότητες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Τουρκία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Κύπρος κ.ά.


Ειδικότερα, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ υπέγραψε με αναδρομική ισχύ 1η Ιουλίου 2018 σύμβαση αμοιβαιότητας με την PRS for Music Αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα για τη διαχείριση των δικαιωμάτων των δημιουργών και των εκδοτών στην Ελλάδα, ο βρετανικός οργανισμός υπέγραψε συμβόλαιο αμοιβαιότητας με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για το γενικό δικαίωμα Δημόσιας Εκτέλεσης, έχοντας τερματίσει τη σύμβασή της με την ΑΕΠΙ από το 2017. Επιπλέον, το ελληνικό ρεπερτόριο, μέσω της PRS for music, θα εκπροσωπείται, εκτός από τη Βρετανία, σε 46 γεωγραφικές επικράτειες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.


Έτσι, μέχρι σήμερα η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει υπογράψει σύμβαση αμοιβαιότητας με τους εξής Οργανισμούς: PRS for Music (Βρετανία), SIAE (Ιταλία), ACUM (Ισραήλ), SOCAN (Καναδά), AKM / AUSTRO MECHANA (Αυστρία), SPAUTORES (Πορτογαλία), UBC (Βραζιλία), SACM (Μεξικό), STEF (Ισλανδία), SAZAS (Σλοβενία), ZAIKS (Πολωνία), ARTISJUS (Ουγγαρία), APDAYC (Περού) and VCPMC (Βιετνάμ). Συμβάσεις μονομερούς εκπροσώπησης έχει υπογράψει μέχρι σήμερα με τους εξής ΟΣΔ: SABAM (Βέλγιο), SUISA (Ελβετία), SGAE (Ισπανία), MESAM (Τουρκία), ABRAMUS (Βραζιλία) και SOCINPRO (Βραζιλία).


Τις τελευταίες δύο βδομάδες οι ακόλουθοι Οργανισμοί αποδεσμεύτηκαν οριστικά από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ) και βρίσκονται στα τελικά στάδια συζητήσεων για την υπογραφή σύμβασης αμοιβαιότητας με τον Οργανισμό μας: AACIMH (Ονδούρα), AKKA-LAA (Λετονία), APRA / AMCOS (Αυστραλία), BUMA-STEMRA (Ολλανδία),  HDS ZAMP (Κροατία), IMRO (Ιρλανδία), JASRAC (Ιαπωνία), KODA (Δανία), KOMCA (Κορέα), LATGA (Λιθουανία), MUSICAUTOR (Βουλγαρία), OSA (Τσεχία), SADAIC (Αργεντινή) SCD (Χιλή), SOZA (Σλοβακία), STIM (Σουηδία), SUISA (Ελβετία), TEOSTO (Φινλανδία), WAMI (Ινδονησία). Η SESAC (USA), επίσης, αποδεσμεύτηκε από την ΕΥΕΔ.


Τέλος, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία για την υπογραφή συμβάσεων αμοιβαιότητας με πάνω από 40 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και στον μείζονα ρόλο που θα διαδραματίσει στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων στη χώρα, εκφράζουν δεκάδες Έλληνες δημιουργοί και δικαιούχοι δικαιωμάτων που προσέρχονται αθρόοι για να εγγραφούν στον Οργανισμό μας, βάζοντας γερά θεμέλια για την επόμενη μέρα της συλλογικής διαχείρισης στη χώρα.


Μεγάλα εμπορικά και διαχρονικά ρεπερτόρια ανήκουν πλέον στο δυναμικό της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, ρεπερτόρια δημιουργών όπως είναι οι: Ηλίας Φιλίππου, Φοίβος Τασσόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θάνος Παπανικολάου, Νίκος Καρβέλας, Σπύρος Γιατράς Νίκος Πορτοκάλογλου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Βαξαβανέλης, Εύη Δρούτσα, Αλέξης Σέρκος, Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Ρίτσος, Δημήτρης Χριστοδούλου, Γιώργος Ζαμπέτας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Άκης Πάνου, Κώστας Βίρβος, Πυθαγόρας, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Goin' Through (Νίκος Βουρλιώτης & Μιχάλης Παπαθανασίου), Μύρων Στρατής, Αντώνης Μιτζέλος, Δημήτρης Καρράς, Κώστας Λεμονίδης, Γιώργος Καγιαλίκος, Κουέλης Θοδωρής, Μιχάλης Σουγιούλ, Μίμης Τραϊφόρος, Βασίλης Καζούλης, Σωτηρία Μπέλλου, Δημήτρης Χάρμας, Μιχάλης Τουραντζίδης, Πέτρος Θεοτοκάτος, Γιάννης Σκούταρης και πολλοί άλλοι αξιόλογοι δημιουργοί, νεότεροι και παλαιότεροι. Στο δυναμικό του Οργανισμού εντάχθηκαν και η ανεξάρτητη ελληνική μουσική εκδοτική εταιρία MUSOU Music Publishing.


Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ καλεί όλους τους Έλληνες δημιουργούς να πλαισιώσουν την 15ετή προσπάθεια του Οργανισμού να εξυγιάνει σε μία σταθερή, ανεξάρτητη, συνεταιριστική και μη κερδοσκοπική βάση, τον χώρο της συλλογικής διαχείρισης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τους εκδότες μουσικής και τους ξένους Οργανισμούς, καθως και με τη συνεργασία και τη συναίνεση του συνόλου των χρηστών μουσικών έργων στη χώρα. 

 

Δύο έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μελών του Οργανισμού θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Καταστατικού του Οργανισμού, καθώς και της διεξαγωγής εκλογών για νέο Διοικητικό και για νέο Εποπτικό Συμβούλιο.


1. Η πρώτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, με τρίτη καταληκτική ημερομηνία Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, έχει ως θέματα ημερήσιας διάταξης: 

 

α. Τυπική έγκριση νέων μελών

β. Τροποποίηση καταστατικού (άρθρα 8, 17, 19, 20, 21 και 23 του Καταστατικού)


Οι αλλαγές του καταστατικού αφορούν τα εξής βασικά θέματα:

 

Αύξηση μελών Δ.Σ. από 7 σε 9Συμμετοχή στο Δ.Σ. και στο Ε.Σ. εκδοτών μουσικής Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων Προέδρου ΔΣ από Γενικό Διευθυντή και διαχωρισμός έμμισθων υπαλλήλων από μέλη του ΟργανισμούΔιορισμός ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2017, σύμφωνα με τον Ν. 4481/17

 

Ενημερώνουμε τα νέα μέλη μας ότι, όπως έχει διασπιστωθεί, στις δύο πρώτες Γενικές Συνελεύσεις δεν υπάρχει απαρτία και δεν πραγματοποιείται η Συνέλευση, με αποτέλεσμα τελικά αυτή να πραγματοποιείται την τρίτη ημερομηνία (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018). 

 

2. Η δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, με τρίτη καταληκτική ημερομηνία Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, έχει ως θέματα ημερήσιας διάταξης: την τυπική έγκριση μελώντη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέου Εποπτικού Συμβουλίου

 

Ενημερώνουμε τα νέα μέλη μας ότι, όπως έχει διασπιστωθεί, στις δύο πρώτες Γενικές Συνελεύσεις δεν υπάρχει απαρτία και δεν πραγματοποιείται η Συνέλευση, με αποτέλεσμα τελικά αυτή να πραγματοποιείται την τρίτη ημερομηνία (25 Σεπτεμβρίου 2018).