Το Release Athens, ένα φεστιβάλ που συζητήθηκε αρκετά πέρυσι με τα ονόματα που έφερε όπως οι: Beirut, Parov Stelar, PJ Harvey & Sigur Ros, μόλις ανακοίνωσε την επάνοδό του και μάλιστα με τους Jamiroquai ως headliners! 

 

Μπορεί να μην έχουμε βγάλει άκρη με το πως προφέρονται ακριβώς, αλλά θα τους δούμε νωρίτερα απ' ότι θα μάθουμε πως να τους λέμε... Οι Jamiroquai (επί της ουσίας είναι ένας) θα έρθουν το καλοκαίρι στη χώρα μας! Και αν είναι νωρίς για το νέο, δεν είναι νωρίς για την προπώληση, η οποία θα ανοίξει πολύ νωρίτερα από τις 17 Ιουνίου, την ημερομηνία δηλαδή που έχει ανακοινωθεί η συναυλία τους.

 

Οι Jamiroquai είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη την τελευταία 25ετία. Με τρεις δίσκους στο no1 της Βρετανίας και οκτώ στο Top3, οι πρωτοπόροι του future funk, έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ κρατούν το ρεκόρ για τον κορυφαίο σε πωλήσεις funk δίσκο, με το album “Travelling Without Moving”.

 

Την ίδια μέρα θα εμφανιστεί και ο 29χρονος Βρετανός Michael Kiwanuka, που με το δεύτερο album του, “Love & Hate”, έφτασε στο νο 1 της Βρετανίας και προκάλεσε τον θαυμασμό κοινού και κριτικών, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τίτλο του καλλιτέχνη / album της χρονιάς.

 

Εκτός όμως από τους Jamiroquai, φήμες θέλουν και τους Thievery Corporation να έρχονται στο πλαίσιο του Release Athens. Αυτοί είναι παλιοί γνώριμοι και αγαπημένοι. Δεν μας έχουν λείψει, αλλά δεν παίρναμε και άσχημα μαζί τους!

 

Παρότι βγήκε σήμερα ήλιος, οι ενδιάμεσες μπόρες μας θυμίζουν πως μέχρι το καλοκαίρι έχουμε πολύ δρόμο και σίγουρα ακόμα περισσότερα φεστιβάλ και ονόματα για να φτιάξουμε προϋπολογισμό. Εν αναμονή λοιπόν!