Έρχεται, στα πλαίσια των Δημητρίων( 10 Οκτωβρίου / Black Box/ 21:30),  ο Γάλλος, αλλά πολιτογραφημένος Αμερικάνος, πιανίστας Romain Collin με το τρίο των μουσικών μου. Ήδη στο τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, το Press Enter που εγκαινίασε την συνεργασία του με την γνωστή ετικέτα ACΤ, o Collin  θεωρείται από τους ανερχόμενους μουσικούς της τζαζ.

 

Ανήκει σε εκείνη τη σχολή που όπως και ο Brad Mehldau συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία, από το ροκ, την κλασική μουσική κ.α. μέσα από έναν δημιουργικό αυτοσχεδιασμό και μια κρυστάλλινη καθαρότητα. Γεννημένος, όπως είπαμε, στην Γαλλία ταξίδεψε πολύ νέος στις ΗΠΑ για να φοιτήσει στο περίφημο Berklee College of Music (τάξη του 2004) με καθηγητές  όπως οι σαξοφωνίστες  Joe Lovano και Dave Liebman και μετά το τέλος των σπουδών του να γραφτεί στο Thelonious Monk Institute of Jazz για πιανιστικές σπουδές και να παίξει με ονόματα σαν τον πιανίστα Herbie Hancock, τον σαξοφωνίστα Wayne Shorter και τον τρομπετίστα Terence Blanchard.

 

Και με τους τρεις συμμετείχε σε μεγάλες διεθνείς περιοδείες  ενώ συνέχισε να σπουδάζει  δίπλα σε γίγαντες της τζαζ- μερικοί εξ’ αυτών, οι Ron Carter, Charlie Haden και Wynton Marsalis. Με αυτές τις εξαιρετικές εμπειρίες ανέπτυξε ένα συνθετικό πνεύμα που βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα με τον τρίτο δίσκο, Press Enter, που αναφέραμε πιο πάνω, καθώς οι εκτελεστικές του δυνατότητες φαίνονται ανάγλυφα στα πιανίσματα,  τόσο σε συνεργασία με τους μουσικούς του όσο και στο φινάλε, με την σόλο ερμηνεία του θρυλικού ‘Round About Midnight του Monk.

 

Μαζί του θα συμπράξουν οι μουσικοί Pinera Diego Andres και Cabrera Cardenas Felipe.