1.  pulp2mpΑν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήσουν έφηβος αποκλείεται να μην ξημεροβραδιαζόσουν βλέποντας MTV. Αν ξημεροβραδιαζόσουν βλέποντας MTV αποκλείεται να μην είχες πέσει πάνω στο glossy video του Common People. Αν είχες πέσει πάνω στο glossy video του Common People αποκλείεται να μην είχες μαγευτεί και να μην είχες τρέξει στο κοντινότερο δισκάδικο για να αγοράσεις το Different Class. Αν  είχες αγοράσει το Different Class αποκλείεται να μην το είχες ερωτευτεί παράφορα. Αν, λοιπόν, θέλεις να θυμηθείς πώς νιώθει ένας ερωτευμένος έφηβος, το TerraVibe φυλάει μια θέση για σένα κάτω από τα άστρα, πλάι σε ένα δέντρο όπου μπορείς να χαράξεις τα αρχικά του Jarvis Cocker.

2.  Με μια βόλτα στο www.setlist.fm θα διαπιστώσεις ότι όσα λέγονται για τα τραγούδια που θα παίξουν οι Pulp είναι αλήθεια. Επιλογές από Different Class και His ‘n’ Hers, κατά κύριο λόγο,  με ολίγη από This is Hardcore και κανένα ξώφαλτσο single (Razzmatazz) ή κομμάτια που έχουν περιληφθεί σε soundtrack (Mile End, Like a Friend).

3.  Η συναυλία των Pulp είναι η τελευταία συναυλία του καλοκαιριού. Ή η πρώτη του φθινοπώρου –ανάλογα πώς το βλέπει κανείς. Είτε όμως τελευταία είτε πρώτη σηματοδοτεί μια συναυλιακή χρονιά. Ή αυτή που τελειώνει ή αυτή που αρχίζει –είπαμε, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς.

4.   Ο Jarvis Cocker είναι από τους πιο ταλαντούχους performers που έχουν γεννηθεί στη Μεγάλη Βρετανία.  Όσοι τον είδαν το ’98 στη Φρεαττύδα ακόμα θυμούνται τη μνημειώδη ανάβαση στις σκαλωσιές όπως και το περιβόητο σανδάλι που φορούσε –αγαπημένο καλοκαιρινό βρετανικό υπόδημα.

5. Σας έχει πιάσει μια νοσταλγία για την εποχή που πιστεύατε ότι όλα ήταν δυνατά. Για δύο ώρες έχετε την ευκαιρία να ξαναζήσετε την ίδια ψευδαίσθηση.

pulp16. Για όσους λατρεύουντ τα social media: Πιθανόν ο Jarvis να κάνει κάποιο σχόλιο είτε για την κρίση στην Ελλάδα είτε για τα πρόσφατα γεγονότα στη Βρετανία κι εσείς θα έχετε την τύχη να το ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά και να το τουιτάρετε χωρίς να μπλεχτείτε στα δίχτυα του retweet.

7. Κάποτε ένα εξώφυλλο του Vox, αν δεν κάνω λάθος,  φιγούραρε ο Jarvis Cocker με τη λεζάντα Jarvis Cocker, Sex God??! φαρδιά πλατιά τυπωμένη πάνω του. Αν ανήκετε στις πάλαι ποτέ brit poppers που έβρισκαν sexy τη σκελετωμένη φιγούρα του Jarvis, σπεύσατε.


8.
Ξέρετε ότι τα reunions για live δεν γίνονται επειδή οι μπάντες μας λυπήθηκαν αλλά επειδή έχουν κι αυτοί λογαριασμούς που τρέχουν. Κι αν η οικονομική κατάσταση pop stars που την εποχή των παχιών αγελάδων φέρονταν ως τζίτζικες (ξέρετε, από τον γνωστό μύθο του Αισώπου) σας αφήνει ασυγκίνητους, σκεφτείτε ότι τουλάχιστον θα δουλέψουν σκληρά επί σκηνής ώστε να βγάλουν το μεροκάματο και το κοινό να αποφανθεί στο τέλος ότι «τα άξιζαν τα λεφτά τους».

9. Η αλήθεια είναι οτι οι Pulp ήταν μια υπέροχη μπάντα. Είχαν ό,τι χρειαζόταν στη σωστή δόση. Pop, glam, χιούμορ, «βρετανίλα», ρομαντισμό, σεξ, συνέθεταν ένα ιδιότυπο σύμπαν όπου ο Jarvis Cocker μπορούσε άνετα να παίζει το ρόλο του Θεού. Ή, αν αναλογιστούμε τα αρχικά του, το ρόλο του Υιού (Jarvis Cocker, Jesus Christ, μη μου πείτε ότι δεν το σκεφτήκατε ποτέ).

10. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε κανέναν να σας πει γιατί θα πάτε να δείτε τους Pulp. Εσείς ξέρετε καλύτερα απ’όλους ποιος από τους παραπάνω λόγους ή ποιος δικός σας λόγος που δεν περιλήφθηκε σ’αυτή τη λίστα είναι αρκετός για να σας κάνει να πάτε στο TerraVibe και να αρχίσετε να χοροπηδάτε σ’ένα ξέφωτο λίγα μέτρα απ’ την Εθνική οδό φωνάζοντας ότι θέλετε να ζήσετε σαν common people.

  • Οι Pulp θα εμφανιστούν το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στο TerraVibe Park, στη Μαλακάσα.