Ο Σταμάτης Μορφονιός σε δήλωσή που έστειλε στα μέσα ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με τον "Άρχοντα". Το νέο του τραγούδι που από κάποιους χρησιμοποιήθηκε ως ταιριαστό τραγούδι για τον Τσίπρα και άλλους ως τραγούδι που γράφτηκε για αυτόν. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: 

 

"Το ότι διαφωνώ κάθετα με τον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να επιτρέψω στον Άδωνι Γεωργιάδη -αγαπημένου παιδιού του χουντικού Στυλιανού Παττακού- να χρησιμοποιήσει ένα τραγούδι μου για "αντιπολίτευση".

 

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο..


Επειδή λοιπόν τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένα θέμα στο διαδίκτυο με αρκετά site που ανάρτησαν το τραγούδι μου "Ο Άρχοντας" βάζοντας τίτλο "Ένα τραγούδι που (μάλλον) είναι αφιερωμένο στον Τσίπρα" θέλω να πω αυτό:


Ο "Άρχοντας" για τον οποίο έχει γραφτεί το τραγούδι βρίσκεται σίγουρα μέσα στην βουλή, βρίσκεται όμως ακόμα σιγουρότερα στην γειτονιά μας, βρίσκεται στην εργασία μας. Ενίοτε βρίσκεται και στον καθρέφτη μας.
Καλό θα ήταν νομίζω από αυτό το τελευταίο να ξεκινήσουμε να τον αναζητούμε μπας κι έρθει κάποια όμορφη μέρα να γλιτώσουμε από δαύτον και να πάμε επιτέλους ένα βήμα παρακάτω."