Η καλλιτεχνική του αξία είναι γνωστή. Η λέξη σπουδαίος στην περίπτωσή του έχει νόημα και δεν είναι υπερβολή ή δημοσιογραφική ευκολία. Ο κορυφαίος πιανίστας Ludovico Einaudi έδωσε μάλλον την πιο ιδιαίτερη συναυλία της ζωής του, στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού. Ο διάσημος Ιταλός συνθέτης έπαιξε στο πιάνο του τη σύνθεση «Ελεγεία για την Αρκτική», συμβάλλοντας στην προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας της Greenpeace «Save the Artic».

 

Όπως θα δείτε και στο εντυπωσιακό βίντεο ανέβηκε πάνω σε μία πλωτή πλατφόρμα μέσα στους πάγους για να παίξει τη νέα του σύνθεση και να στηρίξει τη δράση της Greenpeace με σκοπό να φτιαχτεί ένα καταφύγιο στον Βόρειο Πόλο και να απαγορευτούν οι γεωτρήσεις πετρελαίου και η καταστροφική Αλιεία στην περιοχή. 


Την ώρα που παίζει στο πιάνο την υπέροχη σύνθεσή του, όπως θα δείτε στο βίντεο, γύρω του οι πάγοι λιώνουν και καταρρέουν, δίνοντας ένα εξωπραγματικό και σοκαριστικό θέαμα.

 

Ο Ludovico για ακόμη μία φορά εντυπωσιάζει.

 

Να θυμίσουμε ότι έχει έρθει ήδη δύο φορές στη χώρα μας και η εμφάνισή του πριν από 2 χρόνια στο Ηρώδειο ήταν μοναδική. Φυσικά με πολλή χαρά θα τον βλέπαμε και μία τρίτη... που ξέρεις...