Ο Νίκος Θεοχαράκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται να αναλάβει την θέση του προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Η μεταβίβαση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ 18, Α') εγκαινιάζει εξ αντικειμένου μια νέα περίοδο στην πολυτάραχη ιστορία του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, καθώς  η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση για την πλήρη κρατικοποίηση του ΟΜΜΑ ψηφίστηκε και έλαβε ευρεία πλειοψηφία, την προηγούμενη εβδομάδα στις 12 του Φλεβάρη.

 

Έτσι, το Μέγαρο Μουσικής απαλλάσσεται από τον φόβο του λουκέτου μετά την μεταβίβαση στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και την ανάληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ, αναλαμβάνεται, εκ μέρους του κράτους, και το χρέος του.

 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρεται: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΑ, πρόεδρος του οποίου προτείνεται να είναι ο Νίκος Θεοχαράκης, Πολιτικής Οικονομίας Και Ιστορίας Της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών αναλαμβάνει δύσκολο αλλά ζωογόνο έργο» 

 

Παράλληλα, εκφράζονται ευχαριστίες στους συντελεστές και τους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ και ιδιαιτέρως στον αποχωρούντα πρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Μάνο «όχι μόνο γιατί διατήρησε την παρουσία του Μεγάρου σε δύσκολες συνθήκες, ενισχύοντας μάλιστα και διαφοροποιώντας γόνιμα τις παρεμβάσεις του, αλλά και γιατί συνέβαλε ποικιλότροπα και καθοριστικά στην αίσια ολοκλήρωση μιας ολόκληρης πορείας».

 

Ο Νίκος Θεοχαράκης, ο νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής επί υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής οικονομίας και ιστορίας της οικονομικής σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης εδώ και λίγους μήνες είναι επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).