Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου δημιουργού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 τον Πέτρο Βαγιόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Δημήτρη Μπάση, τη Γιώτα Νέγκα, τη Σοφία Παπάζογλου και τη Ναταλία Ρασούλη, φίλους, συνοδοιπόρους, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και συμμετοχές - έκπληξη, στην παράσταση Εδώ είναι του Ρασούλη, ένα μεγάλο αφιέρωμα με τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους.


Σε αυτή τη σημαντική παράσταση, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους δίσκους «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αρκετούς από αυτούς συνεργάτες του από παλιά, και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας … σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή!

Μουσικό σχήμα - Συντελεστές: Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς, Επιμέλεια ορχήστρας Ν. Ξυδάκη | Δημήτρης Μπουζάνης

Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο, Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο, Δημήτρης Χουντής – πνευστά, Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι, Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα, Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί, Βαγγέλης Λιόλιος – μπουζούκι, Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι, Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά

Επιμέλεια προγράμματος | Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν
Επιμέλεια οπτικού υλικού | Δημήτρης Ιωαννίδης & Έλενα Χριστάκου
Επιμέλεια ήχου | Θανάσης Γκίκας

Συμπαραγωγή: Ο.Μ.Μ.Α. & ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ Α.Μ.Κ.Ε.
Σειρά ΓΕΦΥΡΕΣ | Τις Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

 

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τετάρτη 2 Μαρτίου, ώρα 8:30 μ.μ.
Συμμετέχουν: Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Ναταλία Ρασούλη
Τιμές εισιτηρίων: € 17,00 - 25,00 - 35,00 - 50,00
Ειδικές τιμές: 7,50 - 9,50. Τιμές εισιτηρίων: 17€ (Ζώνη Γ΄), 25€ (Ζώνη Β΄), 35€ (Ζώνη Α΄) και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 7,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5€ (65+, πολύτεκνοι)