«Ερωτευόμαστε» μόνο αυτό που δεν έχουμε. Αποκύημα μιας τέτοιας βιωματικής προσέγγισης, στην απόλυτη πραγμάτωσή της, είναι το Consortium in Amato, ο δεύτερος δίσκος των Παιδιών της Παλαιότητας. Το μελόδραμα του ρομαντισμού, όπως το περιγράφουν οι ίδιοι, από τον Γκαίτε μέχρι τον Πάριο, το οποίο

εξυψώνεται εδώ στα λιβιδινικά του βάθη και απογυμνώνεται στα εξ ων συνετέθη: την υπαρξιακή ανασφάλεια και τη μεταφυσική ψευτοπαλικαριά.

Μετά τη λιτή ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσαν από το site τους οι Κόρε.Ύδρο (Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες) την αναστολή της συμπόρευσής τους το 2014 προχώρησαν στη μετεξέληξη αυτών που ονομάστηκε Παιδιά της Παλαιότητας. Με οδηγό έναν κύκλο ανέκδοτων τραγουδιών του, o Π.Ε. Δημητριάδης μαζί με τον πολυοργανίστα Μάριο Πλασκασοβίτη και τον κιθαρίστα Νίκο Ραράκο, και με τη συνεπικουρία του πολυοργανίστα Ντέλου Πέτρου και της τσελίστριας Χριστίνας Παπαλίτσα, στενών συνεργατών της τελευταίας φάσης του άρτι διαλυθέντος συγκροτήματος, διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική ιδέα μέσα από την οποία προέκυψε ο πρώτος δίσκος των Παιδιών της Παλαιότητας 12 Τραγούδια από τις Κατακόμβες, που κυκλοφόρησε από την Inner Ear τον Ιούνιο του 2014.

 

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου Τα Παδιά της Παλαιότητας επιστρέφουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στη Death Disco τον δεύτερο δίσκο τους σε μία συναυλία που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για το σχήμα (στις 21:00, είσοδος 5€). Την εποχή της ιδεατής - μα συνάμα εφικτής - αναγέννησης.

 

Το Consortium in Amato κυκλοφορεί σε CD υπό την κερκυραϊκή ετικέτα 39 και μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ:

 

 

 

 

Π.Ε. Δημητριάδης: φωνή, κιθάρα-θόρυβος, όργανο, Μάριο Πλασκασοβίτης: κιθάρες, πιάνο, συνθεσάιζερ, Χριστίνα Παπαλίτσα: τσέλο, Αριστοτέλης Κροκίδης: ντραμς, Θοδωρής Άνθης: κιθάρα, Νούμερο Μπλε: μπάσο

Νίκος Ραράκος: ηχοληψία, κιθάρα (8), Λεωνίδας Οικονόμου: κιθάρα (1), συνθεσάιζερ (14), Νίκος Βαρότσης: κιθάρα αρπέζ (12), Paul Κοντός: μαντολίνο (8), σαξόφωνο (11), Δημήτρης Σπάθης: ακορντεόν (7, 9), Ελένη Παπαλίτσα: φωνή (11)

 

Όλα τα τραγούδια γράφτηκαν από τον Π.Ε. Δημητριάδη, ενορχηστρώθηκαν από τα ΠτΠ και ηχογραφήθηκαν από τον Νίκο Ραράκο.

Μίξη: ΠτΠ | Mastering: Nick Masteras

 

Παράσταση εξωφύλλου από τοιχογραφία της Πομπηίας, όπως αντλήθηκε από το βιβλίο του Λ.Μ Τρομάρα "Κάτουλλος: ένας ποιητής για όλες τις εποχές".