To “Blackstar” είναι το πρώτο κομμάτι του David Bowie από τον επερχόμενο ομότιτλο δίσκο του κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου, μια μέρα νωρίτερα απ’ ότι είχε αναγγελθεί, σε πρώτη ζωντανή αναμετάδοση στο SkyAtlantic, στις 20:45. To δεκάλεπτο τραγούδι σκηνοθετήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Johan Renck και αποτελεί το τραγούδι εισαγωγής στο show “The Last Panthers”, το οποίο επίσης διευθύνει ο Renck.



Ήδη από την πρώτη προβολή του, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά καινοτόμο. Ένας Bowie που δεν έχουμε ξαναδεί. Το τραγούδι επιβεβαιώνει την φημολογία για την ύπαρξη soul και jazz ρυθμών καθώς και ηλεκρονικών beat.

O παραγωγός Tony Visconti σχολιάζει για το Blackstar ότι κρύβει έναν πιο avant-garde χαρακτήρα σε σχέση με το “The Next Day”. Μάλιστα, προσθέτει ότι το Next Day εκκινήθηκε για κάτι νέο, κρατώντας στοιχειωμένο όμως κάτι παλιό, γεγονός που δεν ισχύει για το νέο άλμπουμ.

 

Μένει να ακούσουμε όλο το Blackstar, στα 69α γενέθλια του David Bowie, στις 8 Γενάρη, ώστε να επιβεβαιώσουμε τον ισχυρισμό.