Τη δωρεάν κυκλοφορία του ως free press από 18 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το περιοδικό NΜΕ. Περισσότερα από 300.000 τεύχη θα διανέμονται στη Βρετανία σε σταθμούς, πανεπιστήμια και συνεργαζόμενους φορείς παράλληλα με το διαδυκτιακό nme.com που θα συνεχίσει απτόητο την διαρκή του ανανέωση. Η μουσική θα είναι και πάλι ο θεματικός πυρήνας του δωρεάν διανεμομένου ΝΜΕ ενώ το περιοδικό θα συνεχίσει να καλύπτει θέματα κινηματογράφου, μόδας, πολιτικής, video παιχνιδιών και τεχνολογίας, ενώ ήδη από το διαδικτυακό NME ήδη έχει κάνει ένα άνοιγμα σε live events, παρέχοντας τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων και πλέον στις online σελίδες του μπορείτε να δείτε περισσότερα βίντεο.

 

Το ΝΜΕ κυκλοφορεί εβδομαδιαία, κάθε Σάββατο. Στις τελευταίες μετρήσεις οι πωλήσεις του ΝΜΕ καταγράφουν μία πτώση 23% ανά έτος, καθώς η κυκλοφορία έπεσε από 18.184 αντίτυπα τον Δεκέμβριο του 2013 σε 15.384 στα τέλη του 2014.

 

Παράλληλα με τη διαδικτυακή του ανανέωση, αναρτάται και κάθε τεύχος μετά την έντυπη κυκλοφορία του και είναι διαθέσιμο για ξεφύλλισμα, ανάγνωση αλλά και κατέβασμα. Το 63 ετών περιοδικό - κυκλοφορεί από τον Μάρτιο του 1952- ήταν από τα πρώτα που «κυκλοφόρησαν» στο διαδίκτυο και πολύ γρήγορα κέρδισε ένα διεθνές κοινό. Σύμφωνα με τον Marcus Rich, διευθύνων σύμβουλο της Time Inc, της εκδοτικής εταιρίας του ΝΜΕ, αυτή η επιτυχία οφείλεται στο ότι η μουσική δεν έχει πάψει ποτέ να είναι ένα από τα πιο μεγάλα πάθη των ανθρώπων.