aggelakas3Εξαιτίας των απρόοπτων καιρικών συνθηκών και των προβλέψεων της ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες, το σημερινό live με τους Γιάννη Αγγελάκα 3, The Last Drive, Τhe Βoy, Simon Bloom και ειδικό καλεσμένο τον Γιώργο Χατζηνάσιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο πλαίσιο του Αφιερώματος που κάνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη από την Πέμπτη 25 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 1η Ιουνίου, αναβάλλεται για την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, τον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί ισχύουν για την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Όσοι δεν μπορούν να παραβρεθούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου, μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους από το σημείο που τα προμηθεύτηκαν, από την Δευτέρα 30 Μαΐου.

Στο αφιέρωμα εκτός από την συναυλία περιλαμβάνονται:

Προβολέςnikolaides

Προβάλλονται και οι οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη: Ευριδίκη ΒΑ 2037 (1975), Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979), Γλυκιά Συμμορία (1983), Πρωινή Περίπολος (1987), Singapore Sling (1990), Θα Σε Δω Στην Κόλαση Αγάπη Μου (1999), Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (2002), The Zero Years (2005).

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος προβάλλονται επίσης, καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο, η μικρού μήκους Lacrimae Rerum (1962) που έχει παρουσιαστεί ελάχιστες φορές στο κοινό, η τηλεταινία Το Κορίτσι Με Τις Βαλίτσες (1993), αρκετά από τα 200 διαφημιστικά που σκηνοθέτησε παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα και αποσπάσματα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη Directing Hell του Χρήστου Χουλιάρα.

Εκθεση ζωγραφικής

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών και τάσεων εμπνέονται από τις ταινίες και τα βιβλία του Νίκου Νικολαΐδη και ζωγραφίζουν. Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν οι: Τζούλια Ανδρειάδου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Εριέττα Βορδώνη, Αλέξης Βερούκας, Κωστής Γεωργίου, Ειρήνη Γκόνου, Περικλής Γουλάκος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Κυριάκος Κατζουράκης, Βίκτωρ Κοέν, Σταύρος Κούλας, Άννα Λέκκα, Μιχάλης Μανουσάκης, Αλίνα Μάτσα, Τάσος Μισούρας, Δημήτρης Μυταράς, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Ρόκος, Στέφανος Ρόκος, Γιώργος Σαλταφέρος, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Χάρος. Τα πρωτότυπα έργα τους θα εκτεθούν στην Αίθουσα Εκθέσεων της Ταινιοθήκης, μαζί με αντικείμενα και κοστούμια από ταινίες του δημιουργού. Επιμέλεια έκθεσης: Παύλος Σάμιος – Μαρία Ξανθάκου.