Ο Michael Shannon και ο Kevin Spacey θα υποδυθούν τον Elvis Presley και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon αντίστοιχα, σε μια ταινία που θα αφηγηθεί την περίεργη συνάντησή τους το 1970 και το αναπάντεχο αίτημα του Presley. Αφορμή για την ταινία, με τίτλο Elvis & Nixon και σενάριο από τον ηθοποιό Cary Elwes (The Princess Bride, Men in Tights), ήταν η αληθινή συνάντηση ανάμεσα στον Presley και τον Nixon τον Δεκέμβριο του 1970, συνάντηση που προέκυψε όταν ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μία εξασέλιδη επιστολή, την οποία μπορείτε να βρείτε συνημμένη στο τέλος του άρθρου και να την κατεβάσετε ολόκληρη, από τον τραγουδιστή, στην οποία του ζητούσε να γίνει ειδικός, undercover ομοσπονδιακός πράκτορας στο τμήμα της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Presley έγραψε την επιστολή σε μια πτήση των American Airlines, όταν βρέθηκε δίπλα σε γερουσιαστή της Καλιφόρνια ο οποίος τον προέτρεψε να απευθυνθεί στον Nixon για να εκφράσει την θερμή του επιθυμία να πολεμήσει στον «πόλεμο των ναρκωτικών», όπως είχε εξομολογηθεί ο Presley.

 

«Έχω διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα στη χρήση ναρκωτικών, τους χίπηδες και τις κομμουνιστικές τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και είμαι στη μέση του πράγματος, όπου μπορώ να κάνω το μεγαλύτερο καλό. […] Θα ήθελα πολύ να σας συναντήσω. Θα μείνω στο ξενοδοχείο με το ψευδώνυμο Jon Burrows για όσο καιρό χρειάζεται για να πάρω τα διαπιστευτήρια του ομοσπονδιακού πράκτορα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

Οι σύμβουλοι του Nixon είδαν μια ευκαιρία να δώσουν ώθηση στην καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στα ναρκωτικά και κανόνισαν συνάντηση, στην οποία ο Presley έφερε οικογενειακές φωτογραφίες καθώς και ένα πιστόλι, δώρο για τον Nixon, πιστεύοντας ότι αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για να γίνει δεκτό το αίτημά του.

 

Εκεί, είπε στον Nixon, μεταξύ άλλων, ότι θεωρούσε τους Beatles «αντι-Αμερικανούς» γιατί έπαιρναν χρήματα του αμερικανικού λαού και τα πήγαιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά ο Nixon τον ονόμασε πράκτορα τιμητικά, χωρίς αυτό να ανακοινωθεί έπειτα επίσημα – η ιστορία βγήκε στον Τύπο ένα χρόνο μετά.

 

Η ταινία, σε σκηνοθεσία θα είναι της Liza Johnson του Hateship, Loveship, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτών, που πλέον έγινε λίγο πιο εύκολη με την προσθήκη τόσο μεγάλων ονομάτων, και προγραμματίζει γυρίσματα για το 2015.

 

*Αναδημοσίευση από το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ - cinemag.gr