fabelsoundΜετά την ιστορική Columbia παρελθόν αποτελεί και τo μεγαλύτερο εργοστάσιο κοπής cd κα dvd στην  Ελλάδα το οποίο διέκοψε αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του πριν μερικές μέρες. Η Fabelsound οδηγείται σε διαδικασία πτώχευσης καθώς δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο καθεστώς των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Αν πάρετε τυχαία ένα ελληνικό cd από τη δισκοθήκη σας και το ψάξετε καλύτερα κατά πάσα πιθανότητα θα πέσετε πάνω στο όνομα της εταιρείας Fabelsound. Το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια στεγάζονταν στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Παλαιότερα και για μεγάλα διαστήματα η έδρα του βρισκόταν στην Νέα Φιλαδέλφεια και πιο πριν στο Νέο Ηράκλειο. Η Fabel, που ξεκίνησε την δραστηριότητά της στα μέσα της δεκαετίας του'70,  ήταν το δεύτερο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής δίσκων βυνιλίου, μετά την ιστορική Columbia, και στήριξε στην παραγωγή του κυρίως στη MINOS που τα χρόνια εκείνα γιγαντώθηκε. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Columbia και την ενοποίηση της MINOS με την EMI απορρόφησε τα τελευταία μηχανήματα-πρέσσες για LP.
To κλείσιμο της Fabelsound που εξυπηρετούσε όλες τις μεγάλες εταιρείες δίσκων αλλά και σημαντικό μέρος των premium CD των εφημερίδων, είναι ένα σημαντικό πλήγμα στην έτσι κι αλλιώς φθίνουσα δισκογραφία.
Σε μια εποχή γενικότερης οικονομικής κρίσης και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα, πρίν από 15 μέρες, το εργοστάσιο δούλευε επί εικοσιτετραώρου βάσεως εφτά μέρες την εβδομάδα για να ανταποκριθεί στην ζήτηση, το κλείσιμο της Fabelsound είναι μια ακόμα απόδειξη ότι υπάρχει αντικειμενική δυσκολία, έστω και μικρής ανάπτυξης στην χώρα μας, αφού αυτή δεν ευνοείται από το φορολογικό, ασφαλιστικό αλλά και τραπεζικό καθεστώς.

πηγή: www.ogdoo.gr