Ο κόσμος που ακολουθεί τόσα χρόνια τον Θανάση Παπακωνσταντίνου δεν το κάνει μόνο για τα καλά και σημαντικά τραγούδια του. Το κάνει και για τη στάση που κρατάει απέναντι στα πράγματα και τη θέση του στην επικαιρότητα. Στις περισσότερες συναυλίες του τοποθετείτε, σχολιάζει και παρατηρεί πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας για τα οποία ελάχιστοι καλλιτέχνες πλέον μιλάνε.

Όπως λέει ο ίδιος «αυτό που πραγματικά θέλει το σύστημα από έναν καλλιτέχνη είναι να είναι ο σημερινός γελωτοποιός! Δηλαδή, να παίζει, να διασκεδάζει τον κόσμο και να μην τον ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω του».

και συνεχίζει... «Εγώ δε μπορώ γενικά να τραγουδάω σαν να μη συμβαίνει τίποτα γύρω μου. Έχουν συμβεί τρομερά και φοβερά πράματα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια έχουν πάρει πίσω κατακτήσεις των λαών όλων της γης γεμίζοντας το χώμα με αίμα. Μέσα σε λίγα χρόνια το αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα έχει πάρει όλα πίσω. Ένα τέτοιο φοβερό πράμα, εδώ στη χώρα μας, είναι αυτό με τα ανατριχιαστικά λευκά κελιά όπου απομονώνουν τους φυλακισμένους για δέκα και για δεκαπέντε χρόνια χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.»

 

Τις δηλώσεις του από τη συναυλία στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 30 Ιουλίου μπορείτε να τις ακούσετε στο παρακάτω βίντεο:

- Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/prosopa/dilwseis/thanasis-papakonstantinou-to-systima-thelei-ton-kallitexni-na-einai-gelotopoios