Φέτος το καλοκαίρι, στις 10 Ιουλίου, έξι χρόνια μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιο για ελληνική παιδική χορωδία στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών που έγινε στην Αυστρία το 2008, η Παιδική Χορωδία ROSARTE θα προσπαθήσει να κερδίσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην 8η Ολυμπιάδα Χορωδιών στη Ρίγα της Λετονίας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα.

Πρόκειται για τον κορυφαίο διαγωνισμό χορωδιών, ο οποίος γίνεται κάθε δύο χρόνια, και φέτος θα συμμετάσχουν 500 χορωδίες από τουλάχιστον 100 χώρες. Η ελληνική χορωδία θα συμμετάσχει στην κατηγορία για παιδιά 10-16 ετών με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) God so loved the world του Bob Kauflin.

2) Ave verum corpusτου Francis Poulenc.

3) Θρηνωδία του Πάνου Κοσμίδη.

4) Joyful, Joyful του Ludwigvan Beethoven, σε χορωδιακή επεξεργασία André vander Merwe.

 

Πρέπει να επισημάνουμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια των παιδιών για την προώθηση του πολιτισμού της χώρας μας η πολιτεία είναι, ουσιαστικά, απούσα με τα συνολικά έξοδα της αποστολής αγγίζουν τα 56.000 ευρώ (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για 50 παιδιά και 10 ενήλικες συνοδούς).

 

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8) η Xορωδία Rosarte θα τραγουδήσει, για πρώτη φορά σε κοινό, το ρεπερτόριο του διαγωνισμού και όχι μόνο. Στη βραδιά θα συμμετέχουν ακόμα η BRISBANE GRAMMAR SCHOOL choir, band & orchestra από την Αυστραλία, η Μικτή Νεανική Χορωδία ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ και η Διαπολιτισμική Παιδική Χορωδία POLYPHONICA.

 

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ (Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της αποστολής στην Ολυμπιάδα της Λετονίας.)

 

Μπορείτε να προσφέρετε την βοήθειά σας με ανταποδοτικές προσφορές εδώ: