Πιθανόν όλοι έχουμε δει σε κάποιο σταθμό μετρό τους ανθρώπους της Σχεδίας με το κόκκινο γιλέκο να προσφέρουν στους περαστικούς το μηνιαίο περιοδικό με το αντίτιμο των 3€. Οι πωλητές της Σχεδίας είναι κυρίως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν βρει μία αξιοπρεπή επαγγελματική απασχόληση, καθώς για κάθε περιοδικό που αγοράζεται οι διανομείς κρατάνε το 1,5€ ως αμοιβή. Μετά από 15 τεύχη που ισοδυναμούν με περίπου έναμιση χρόνο παρουσία σε ελληνικό έδαφος, το περιοδικό δρόμου Σχεδία (το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου) διεξάγει και φέτος 26 Μαΐου μία συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η βραδιά που μας προετοιμάζουν συντελεστές, διοργανωτές και καλλιτέχνες αναμένεται να έχει ποικιλομορφία και διαφορετικές μουσικές αποχρώσεις. Όπως διαβάζουμε από το σχετικό δελτίο τύπου το βράδυ της Δευτέρας και ώρα 19:30 η όπερα θα συναντήσει το κλαρίνο και μαζί θα σμίξουν με όλες τις μουσικές και την αγάπη του κόσμου. Batala, Σπύρος Γραμμένος, Duo Fina, Encardia, Gadjo Dilo, Locomondo, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάρθα Φριντζήλα, Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης να δώσουν το ρυθμό, ενώνοντας τη μουσική με τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.

 

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τις ανάγκες και την υποστήριξη του περιοδικού και της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέγων. Η εικόνα της αφίσας είναι σχέδιο του Μιχάλη Κουντούρη, εμπνευσμένο από το έργο του Κατσουσίκα Χοκουσάι "Το μεγάλο κύμα έξω από την Καναγκάουα".

 

Πληροφορίες:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Δευτέρα 26 Μαΐου | Ώρα έναρξης: 19.30
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Προπώληση: Καταστήματα Ιανός, PUBLIC, Παπασωτηρίου, Seven Spots και στο www.viva.gr