Να που εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια. Εκτός τουριστικής περιόδου, μάλιστα. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου, που μας έστειλε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές, θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία – στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης συγκεκριμένα – τη Δευτέρα 12 Μαΐου συναυλία με τίτλο Της Σκηνής και της Οθόνης, στην οποία η Ντιάνα Βρανούση, πιάνο, και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη θα ερμηνεύσουν μουσική και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Οι ερμηνεύτριες προσδιορίζουν το περιεχόμενο της συναυλίας τους με το ακόλουθο ποιητικό κείμενο: «Μουσικές και τραγούδια που ανακαλούν μνήμες από αλλοτινά χρόνια της ζωής μας, τότε που ταξιδεύαμε παραδομένοι στη γοητεία της σκηνής και της οθόνης. Νοσταλγία για τις εξαίσιες μουσικές που αναδύθηκαν από κινηματογραφικές ταινίες που αγαπήσαμε και που εξακολουθούν να μας συντροφεύουν, αλλά και εκείνες πάλι που μας μάγεψαν ντύνοντας κάποιες αλησμόνητες θεατρικές παραστάσεις. Ένα πολύχρωμο μουσικό ψηφιδωτό, όπου το παλιό συνυπάρχει με το καινούριο και το ελληνικό σμίγει με το ξένο.»


Το πρωτότυπο και ελκυστικό μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική (σόλο πιάνο) και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Νίνο Ρότα, Ένιο Μορικόνε, Νικόλα Πιοβάνι, Χένρι Μαντσίνι, Ντάριο Μαριανέλι, Φρανσίς Πουλένκ, Μορίς Ζομπέρ, Ζοζέφ Κοσμά, Ζορζ Ορίκ, Γιαν Τιρσέν.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την εκδήλωση θα προλογίσει, με κατατοπιστικές πληροφορίες, ο κριτικός και ιστορικός μουσικής, και βασικός αρθρογράφος του musicpaper.gr, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, ο οποίος έχει φροντίσει και για τις σχετικές με τα έργα εικόνες, που θα προβάλλονται στη διάρκεια της συναυλίας.
Για τη συναυλία, που θα αρχίσει στις 21:30, προβλέπεται εισιτήριο 10 ευρώ, ενώ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους 5 ευρώ.


Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17.
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 & 22310 32215.