Μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρώτο τραγούδι από το ανέκδοτο υλικό του Michael Jackson, που υπέστη μια διαδικασία «επικαιροποίησης» για να φτάσει και στη χώρα μας, στις 13 Μαΐου, υπό τον τίτλο XSCAPE. Το πρώτο από τα 8 τραγούδια του άλμπουμ που έκανε πρεμιέρα στα iHeartRadio Music Awards, έχει τίτλο Love Never Felt So Good, και ενώ ήταν αρχικά γραμμένο το 1983 σε μία πρόβα με τον Paul Anka και την Kathy Wakefield, στο «νέο» άλμπουμ περιλαμβάνεται ως ένα ντουέτο του Βασιλιά της ποπ με τον…πρίγκηπα της ποπ, Justin Timberlake. Ακούστε το παρακάτω! 

Μάλιστα ο Justin Timberlake, έσπευσε να δημοσιοποιήσει τα νέα στους 32 εκατομμύρια (!) ακολούθους του στο Twitter (εδώ) !

H εκτέλεση παραγωγής του XSCAPE, που στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records, έγινε από τον Διευθυντή της Epic Records L.A. Reid, του οποίου, έπειτα από μια πρώτη έρευνα στα αρχεία του Michael Jackson από το Estate of Michael Jackson, του δόθηκε πλήρης πρόσβαση στους θησαυρούς 4 δεκαετιών, με υλικό από όλες τις ολοκληρωμένες ηχογραφήσεις με τα φωνητικά του Jackson.

O Reid επιμελήθηκε την τελική λίστα των ηχογραφήσεων, τα παρέδωσε στους παραγωγούς, οι οποίοι έδωσαν ένα πιο φρέσκο και σύγχρονο ήχο, που διατηρεί όμως την ουσία και την ακεραιότητα του Jackson. Πρόκειται για μια διαδικασία που ο Reid ονομάζει «εκσυγχρονισμό» (contemporizing), όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του δίσκου. 

Βασικός παραγωγός του άλμπουμ, ήταν ο Timbaland, στενός συνεργάτης εδώ και μία δεκαετία περίπου του JustinTimberlake κι ένας από τους παραγωγούς που ο Reid πίστευε πως είχε το βάθος και την έκταση, ώστε να μπορέσει να ενασχοληθεί δημιουργικά με τη δουλειά του Jackson. Άλλοι παραγωγοί που δούλεψαν σε αυτό το δίσκο είναι οι Rodney Jerkins, Stargate, Jerome “Jroc” Harmon και John McClain.

«Ο Michael έχει υπάρξει  εδώ και πολύ καιρό ένα πολύτιμο μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας της Sony», δήλωσε ο Kazuo Hirai, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Corporation. «Ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Off The Wall το 1979, η Sony Music Entertainment έχει κυκλοφορήσει όλα τα άλμπουμ του Michael. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε το προνόμιο να συνεργαστούμε σαν OneSony, για να γιορτάσουμε την πρόσφατη κληρονομιά του Michael, και να φέρει στους οπαδούς του μια αποκλειστική εμπειρία μέσα από τις επικείμενες πρωτοβουλίες μας με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του  XSCAPE,  η Epic / Sony Music θα ξεκινήσει μια πρωτοφανή παγκόσμια εκστρατεία με τις αδελφές εταιρείες της, τη Sony Corporation, τη Sony Mobile Communications, και τη Sony Network Entertainment International, αντλώντας από όλες τις δυνάμεις της αλλά κυρίως από τον μύθο που άφησε πίσω του ο Michael Jackson, αφότου έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009.

Μην ξεχνάμε ότι από τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι σήμερα (ενώ έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις ήδη για μέχρι το Φθινόπωρο του 2014) συνεχίζεται με απτόητη επιτυχία η παγκόσμια περιοδεία του Michael Jackson: The Immortal World Tour, του Cirque du Soleil, ένα show, εμπνευσμένο από τις χορογραφίες του Βασιλιά της Ποπ.

Ενώ, παράλληλα, πριν λίγο καιρό ήρθαν στη δημοσιότητα τα ακυκλοφόρητα του Johnny Cash (διαβάστε περισσότερα εδώ), 10 χρόνια μετά τον θάνατό του και περίπου 30 από τότε που τα ηχογράφησε, τα οποία βρήκε ο γιος του, στα αρχεία της οικογένειας, ανάμεσα σε άλλα αναμνηστικά και κειμήλια. Μάλιστα, o ίδιος ο John Carter Cash ενημέρωσε τον Τύπο, όπως μαρτυρά ο Guardian, ότι το υλικό που βρήκε του εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει άλλους 4 ή και 5 δίσκους.

Για να δούμε πόσους ακόμη «νέους» δίσκους έχουμε να ακούσουμε από καλλιτέχνες που μπορεί να έφυγαν από τη ζωή, αλλά ο μύθος τους δεν έχει σβήσει ακόμη. Από τη μια το ανέκδοτο υλικό τους μπορεί να τους συμπληρώσει καλλιτεχνικά ή να δώσει μία ακόμη ώθηση στη διαιώνιση της ανάμνησής τους κι από την άλλη σίγουρα, να εξασφαλίσει λίγα (ή πολλά) ακόμη κέρδη για τους κληρονόμους τους. 

Ακούστε το τραγούδι Love Never Felt So Good - Μichael Jackson/Justin Timberlake: