Οι Grinderman θα εμφανιστούν την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 στο Θέατρο TerraVibe Park, της Αθήνας.

Η προπώληση των εισιτήριων ξεκινά αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το 2007, τα τέσσερα μέλη των Grinderman, Nick Cave (vocals, guitar, organ, piano, percussion), Warren Ellis (Mandocaster, tenor guitar, guitar, violin, flute, percussion, backing vocals), Martyn Casey (bass) και Jim Sclavunos (drums, percussion, drum synth, backing vocals), έβγαλαν το πρώτο album τους με τίτλο το όνομα τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, επανέρχονται με την κυκλοφορία του Grinderman 2, του ολοκαίνουργιο studio album τους από την εταιρία Mute.

Το ντεμπούτο album καθόρισε το συγκρότημα. Ανέδειξε καθαρά την αντίθεση με τον Nick Cave & The Bad Seeds. Ο Nick, ο Warren, ο Martyn και ο Jim βρήκαν έναν ευδιάκριτα διαφορετικό τρόπο για να συνεργαστούν. Ξεφορτώθηκαν όλες τις μουσικές τους αποσκευές, απαρνήθηκαν τη συμβατική σοφία και τέσταραν τις προκαταλήψεις για το ποιοι ήταν σαν μουσικοί. Στην πορεία, θρυμμάτισαν την ιερή κληρονομιά των Bad Seeds με ένα μπαστούνι του baseball.

 

Το καινούργιο τους album, Grinderman 2 συνδυάζει την οργανωμένη εφευρετικότητα των ζωντανών τους εμφανίσεων και την ασυγκράτητη ελευθερία των αυτοσχεδιασμών στο studio. Το Grinderman 2 φέρει την σφραγίδα του παράφορου προκάτοχου του, με τη δομή του να είναι πιο χαλαρή, την εμβέλεια του πιο εκτεταμένη, και λαμπρά χαμένο στο δικό του παραλήρημα θορύβου και ρυθμού.

Η υλοποίηση του Grinderman 2 διήρκησε αρκετούς μήνες. Η αρχική διαδικασία της ηχογράφησης, του αυτοσχεδιασμού, και της προσπάθειας να γίνουν όλα με τη μία, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του πρώτου δίσκου. Πάνω από είκοσι ώρες ακατέργαστα αυθόρμητης μουσικής καταγράφηκε στην αρχική πενθήμερη περίοδο εγγραφής των τραγουδιών. Οι Grinderman φίλτραραν τα αποτελέσματα, τα ξεκαθάρισαν μέσω των demo, και τα ενσάρκωσαν σε τραγούδια. Τελικώς, όταν όλα τα στάδια προετοιμασίας είχαν ολοκληρωθεί, οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή των τραγουδιών ξεκίνησαν. Με την συμβολή του παραγωγού των Grinderman, Nick Launa προέκυψε το Grinderman 2 που είναι ένα ανήσυχα, φιλόδοξο δημιούργημα.

Μια δουλειά με θεσπέσιο και τολμηρό ήχο, τα τραγούδια του Grinderman 2 είναι διαποτισμένα από μια ατμοσφαιρική και υπερφυσική άκαμπτη μοχθηρία. Το Grinderman 2 είναι ένα album με ιδέα που ψάχνει μια ιδέα. Μια πανοπλία ανακατώματος θεϊκών και βέβηλων μορφών μέσω των στίχων. Μυθικά πλάσματα με ανιαρή προσωπικότητα που υποδύονται τρομερά και διεστραμμένα δράματα μέσω μεταφυσικών, αιματοβαμμένων πεδίων μάχης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 


Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 – Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 –Θέατρο TerraVibe Park, Αθήνα

www.grinderman.com
www.facebook.com/grinderman
www.myspace.com/grinderman

 Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 34
Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 38

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο Promo Department:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.