Πέθανε εχθές το πρωί στη Νέα Υόρκη, από καρδιακή προσβολή ο από την γέννησή του τυφλός πιανίστας της jazz George Shearing, σε ηλικία 91 ετών.

Ο διάσημος τζαζίστας ξεκίνησε την καριέρα του μόλις στα 16 του χρόνια στο Λονδίνο όταν ένας άλλος τυφλός πιανίστας άφησε κενή τη θέση του σε μία pub και σύστησε τον Shearing ως αντικαταστάτη του. Το 1947 μετακόμισε στις ΗΠΑ. Εκεί δισκογραφικές και κριτικοί δεν ενθουσιάστηκαν και ίσως δε θα είχε λάμψει ποτέ το αστέρι του αν δεν τον είχε βοηθήσει ο Άγγλος μουσικός κριτικός και επίσης πιανίστας Leonard Feather που είχε κι εκείνος πάει στις ΗΠΑ για μια καλύτερη τύχη. Από τότε και μετά η πορεία του εκτοξεύτηκε. Αρχικά στην MGM και μετά στην Capitol.

Το 1949 δημιούργησε την πρώτη του μπάντα, George Shearing Quintet. Τα χρόνια που ακολούθησαν έκανε σημαντικές συνεργασίες με τους Billy Eckstine, Nat King Cole, Peggy Lee, Ernestine Anderson, Dakota Staton, Carmen McRae, Nancy Wilson και Mel Tormé. Η αυτοβιογραφία του κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο Lullaby of Birdland (από το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους του George David Weiss που δισκογραφήθηκε από πολλές διάσημες φωνές ανάμεσα σε αυτές και εκείνη της Ella Fitzgerald).