Χθες το βράδυ έγινε στον Σταυρό του Νότου η παρουσίαση του νέου δίσκου του Μάκη Σεβίλογλου με τίτλο Άγκυρα, στον οποίο οι μουσικές και οι στίχοι είναι δικά του, πλην 2 τραγουδιών, που τους στίχους έχουν γράψει, η Φωτεινή Λαμπρίδη στο ένα και ο Γιώργος Κορδέλλας στο άλλο, ενώ ερμηνευτικά συμμετέχει σε ένα κομμάτι η Μαρία Παπανικολάου.

Τον Οκτώβριο του 2009 οι μουσικοί, Δημήτρης Μυστακίδης, Θάνος Γκιουλετζής, Γιώργος Τζούκας, Θάνος Σταυρίδης, Νίκος Δελλαπόρτας, Μανόλης Κουτσονάνος, Δημήτρης Κίτσιος και ο Μάκης Σεβίλογλου ταξίδεψαν ως την Ολλανδία, για να ηχογραφήσουν live, στο studio Silvox, στο Ulft, 13 τραγούδια κι ένα ορχηστρικό θέμα.

 

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε έκδοση με ένθετο βιβλιαράκι 40 σελίδων, όπου παρατίθενται, κείμενα του τραγουδοποιού, φωτογραφίες και οι στίχοι των τραγουδιών σε αγγλικά, ελληνικά και διανέμεται από την ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ.

Στην βραδιά της παρουσίασης συμμετείχαν ο Μανώλης Λιδάκης, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα και η Ζωή Παπαδοπούλου, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της Χάρις Αλεξίου, που ανέβηκε κι εκείνη στην σκηνή υποστηρίζοντας έμπρακτα τον νέο δίσκο του παλιού της συνεργάτη.