Σήμερα το πρωί, πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 77 του χρόνια ο Βρετανός συνθέτης John Barry, που έγραψε τη μουσική σε 11 ταινίες του James Bond και στιγμάτισε το μουσικό θέμα του γνωστού κινηματογραφικού ήρωα από το 1962 με τη μουσική για το Dr. No μέχρι το 1987, Με το Δάχτυλο στην Σκανδάλη. Βραβευμένος με πέντε Όσκαρ και τέσσερα Grammy έχει γράψει σπουδαίες μουσικές επενδύσεις για περισσότερες από 100 ταινίες ανάμεσα στις οποίες Χορεύοντας με τους Λύκους και Πέρα από την Αφρική.

Ο John Barry γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1933 στο York της Μεγάλης Βρετανίας. Η σχέση του με τον κινηματογράφο ξεκίνησε από πολύ νωρίς καθώς ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Rialto στο York, όπου ο Barry έμαθε και ήδη από τα 14 χρόνια του ήξερε να χειριστεί μηχανή κινηματογραφικής προβολής. Παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Δεύτερη σύζυγός του, από το 1965 ως το 1968 ήταν η Jane Birkin, με την οποία απέκτησε και μία κόρη. Τελευταία σύντροφός του από το 1978 μέχρι σήμερα ήταν η Laurie Barry.

Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε η ολοκληρωμένη βιογραφία του με τίτλο John barry - The Man with the Midas touch (από τους στίχους του τραγουδιού του Goldfinger) ενώ τον Οκτώβριο του 2010 αποδώθηκε στον John Barry το τιμητικό βραβείο των World Soundtrack Awards στη Γάνδη.