Μία σπουδαία Jazz βραδιά υπόσχονται τα “Σφήττεια” του Δήμου Κρωπίας για τις 11 Ιουλίου! Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ανέβουν επί σκηνής οι Μode plagal, το ΤRIO του Δημήτρη Παπαδόπουλου, και το Quartet του Χάρη Λαμπράκη, από τα κορυφαία ονόματα του χώρου. Η συγκεκριμένη βραδιά τείνει να εξελιχθεί σε παράδοση για το Κορωπί, καθώς με αυτή την αφορμή έχουν εμφανιστεί στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ πολύ σημαντικοί μουσικοί από την Ελλάδα και τον εξωτερικό! 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

 

(2 Ιουλίου έως 23 Ιουλίου 2021 & 29 Αυγούστου 2021 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλ. Δεξαμενής)

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 2 Ιουλίου με την καινοτόμα παιδική παράσταση «Πλούτος» όπου ο φημισμένος και διαχρονικός ήρωας της Ελλάδος, ο Καραγκιόζης, συναντάει τον Αριστοφάνη! Μια παράσταση με τις γιγαντοφιγούρες του Θεάτρου Σκιών του Ηλία Καρελλά. Στο ρόλο του Πλούτου και της Φτώχειας ο Λευτέρης Ελευθερίου με ερμηνεύτρια τραγουδιού- και στο σαντούρι -την εξαιρετική Αρετή Κετιμέ. Μαζί της το πρωτοποριακό δίδυμο String Demons (έγχορδα και τραγούδι).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται, στις 4 Ιουλίου με την μουσική παράσταση «Κύριε Αττίκ… τελειώσαμε». Πρωταγωνιστεί, ο Πέτρος Αποστολόπουλος, σε κείμενα του Γ. Α. Χριστοδούλου. Σκηνοθετεί η Φωτεινή Νταφοπούλου και τραγουδάει η Μαρία Μακαρώνη.

 

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερη παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co -σε σύλληψη-χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη- που υπόσχεται να εντυπωσιάσει μουσικοκινητικά!Στο πλαίσιο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, τα «Σφήττεια» μεταφέρονται στο Κίτσι Κορωπίου, για τον πρώτο επίσημο εορτασμό της μάχης κατά των Τούρκων στο φαράγγι του Θήτι, που συνέβη στις 8 Ιουλίου 1826,(στο πλάτωμα της εισόδου από την οδό Αγ. Μαγδαληνής) με πολλές εκπλήξεις.

 

Στις 11 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, στις 9 το βράδυ, επανέρχεται το αγαπημένο, στους διοργανωτές και στο κοινό του Κορωπίου, μουσικό είδος της Jazz, με τους, Μod plagal, Δημήτρη Παπαδόπουλο ΤRIO, και Χάρη Λαμπράκη Quartet, από τα κορυφαία ονόματα του χώρου.

 

Το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως αναμενόταν με δύο δυνατές ερμηνείες. Την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση, θεατρικό μονόλογο-ποταμό, ξεχωριστών ερμηνειών, «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Φραγκιόγλου, σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά.

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου «κλείνουν», την Παρασκευή 23 Ιουλίου, πάντα στις 9 το βράδυ, με την απολαυστική θεατρική παράσταση, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνος και ο κοντός» σε διασκευή & σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα ο οποίος επίσης και πρωταγωνιστεί στο ρόλο του «Κλέαρχου». Τους υπόλοιπους ρόλους υποδύονται, ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη, η Τάνια Τρύπη, ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης, η Εύη Κολιούλη, ο Αντώνης Καλομοιράκης και η Μαρία Κοκολάκη.