Μία νέα σειρά διαδικτυακών διαλέξεων–σεμιναρίων με τον καταξιωμένο πιανίστα και καθηγητή Βασίλη Βαρβαρέσο διοργανώνει το Χαλκηδόνιο Ωδείο. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 

Διάλεξη νο. 1 – Παρασκευή 27 Μαρτίου 3.00 μ.μ.

“Λιποθυμίες και μονομαχίες: μια μικρή ιστορια του πιάνου για όσους ακόμη το θεωρούν βαρετό” 

Όπου ο ακροατής θα ταξιδέψει σε ταβέρνες, φυλακές, παλάτια, θα επισκεφτει το Παρίσι, τη Βιέννη και την Αγία Πετρούπολη όπως ποτέ άλλοτε και ίσως συνομιλήσει με τον ίδιο το Διαβολο.

 

Διάλεξη νο. 2 – Παρασκευή 9 Απριλίου 8.00 μ.μ.

“Ανατομία μιας μελωδίας: μια μικρή ιστορία του πιάνου για όσους βαθιά μέσα τους θέλουν μόνο να τραγουδάνε”

Όπου ο ακροατής θα έρθει σε επαφη με την ίδια τη φύση της Μουσικής, θα παρακολουθήσει τη γέννηση και ενηλικίωση μιας μελωδικής γραμμής, θα βιώσει το πώς μπορεί κάποιος να τραγουδάει παίζοντας πιανο και θα κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους το πιάνο είναι το κοντινότερο όργανο στην ανθρώπινη φωνή.

 

Διάλεξη νο. 3 – Παρασκευή 16 Απριλίου 8.00 μ.μ.

“Βουτιά στα βαθιά: Τεχνική ή, για ποιο λόγο αξίζει να περνάει κάποιος 7 ώρες την ημέρα παίζοντας μόνο δύο πληκτρα”

Όπου ο ακροατής θα συνομιλήσει με τον Σοπέν, το Λιστ και το Ραχμάνινοφ και θα συνειδητοποιήσει ότι το παίξιμο του πιάνου δεν είναι πάτημα κουμπιών, αλλά μια περίπλοκη και πανέμορφη χορογραφία των χεριών.

 

Διάλεξη νο. 4 – Παρασκευή 23 Απριλίου 8.00 μ.μ.

“Μπαχ, Τσερνι, Σοπέν: αγαπάμε να τους μισούμε και μισούμε να τους αγαπάμε”

Όπου ο ακροατής θα λύσει επιτέλους το μυστήριο που ταλανίζει γενιές Ελλήνων πιανιστων: γιατί ο Μπαχ έχει βαλθεί να μας βγάλει την πίστη, γιατί ο Τσερνι είναι σαδιστής, και γιατί ο Σοπέν μόνο κλαίει. Ή μήπως όχι;

Τα σεμινάρια – διαλέξεις απευθύνονται σε όλους τους πιανίστες ανεξαρτήτου επιπέδου, σε μουσικούς και φιλόμουσους. Κάθε διάλεξη θα έχει διάρκεια περίπου 90 λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Βασίλης Βαρβαρέσος θα αναλύει τα παραπάνω θέματα παράλληλα με παραδείγματα στο πιάνο, ενώ θα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα αφού θα απαντά σε ερωτήσεις – απορίες των συμμετεχόντων. Η διεξαγωγή των διαδικτυακών διαλέξεων θα γίνει μέσω zoom και με την αγορά θέσης θα λάβετε το σχετικό link στο email σας.

 

 

Κόστος:

Early Bird έως 20 Μαρτίου 150€ για το σύνολο των τεσσάρων σεμιναρίων (δυνατότητα 3 άτοκων δόσεων με χρήση πιστωτικής κάρτας) (Παραγγελία)

Από 21 Μαρτίου 160€ για το σύνολο των τεσσάρων σεμιναρίων (δυνατότητα 3 άτοκων δόσεων με χρήση πιστωτικής κάρτας) (Παραγγελία)

 

 

 

 

Για λόγους ασφαλείας και πνευματικών δικαιωμάτων τα σεμινάρια δεν βιντεοσκοπούνται και απαγορεύεται ρητά η κοινοποίηση μέρους ή ολόκληρου του σεμιναρίου χωρίς την προηγούμενη άδεια από την εισηγητή και το Χαλκηδόνιο Ωδείο.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ