Ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης, αφιερωμένο σε μια σημαντική προσωπικότητα του αθλητισμού, τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, παρουσιάστηκε από Αργεντίνους ποδοσφαιριστές που ζουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια νέα ηχογράφηση του τραγουδιού «La vida tombola» του Manu Chao. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοέμβρη. 

 

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σημάδεψε την ιστορία του ποδοσφαίρου όχι μόνο με το τεράστιο ταλέντο του αλλά και με τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του ο οποίος ποτέ δεν ενσωματώθηκε μέσα στα όρια του συστήματος, αντιθέτως επέμενε να εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις του για τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Αυτός ο χαρακτήρας τον καθιστούσε κόκκινο πανί για το σύστημα αλλά και μεγάλωνε την αγάπη του απλού κόσμου ο οποίος τον έβλεπε, όχι άδικα, σαν ένα σύμβολο του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. 

 

Οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην χώρα μας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη χαρά στην ιδέα του Στέλιου Φωτιάδη να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση του τραγουδιού, τιμώντας έτσι την μνήμη του συμπατριώτη τους. 

 

 

Συγκεκριμένα, στην ηχογράφηση συμμετέχουν τραγουδώντας οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές: 

Χουάν Ραμόν Ρότσα (Παναθηναϊκός)

Λούκας Βιγιαφάνιες (Παναθηναϊκός)

Χουάν Νέιρα (Ο.Φ.Η.)  Μιγκέλ Μεγιάδο (Ο.Φ.Η.)

Ναζαρένο Σολίς (Ο.Φ.Η.)

Χαβιέ Ουμπίντες (Ατρόμητος)

Ισμαέλ Μπλάνκο (Παναρκαδικός-ΑΕΚ-Αιγάλεω)