Την Κυριακή 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, απέναντι από το σπίτι της, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της. Παρότι η Αρλέτα γεννήθηκε στο Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια, όπως έλεγε η ίδια, ήταν η πατρίδα της. "Αν τα Εξάρχεια ήταν λιμάνι, θα είχα πνιγεί, θα είχα πεθάνει", έχει τραγουδήσει σε ένα από τα τραγούδια της. 

 

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. Τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου.

 

Θα μιλήσει για την αγαπημένη ερμηνεύτρια ο μουσικοκριτικός και παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας, θα τραγουδήσουν «τα μικρά παιδιά» και άλλα τραγούδια της για… παιδιά κάθε ηλικίας οι Χρήστος Θηβαίος, Γιώργης Χριστοδούλου και μαζί τους όλοι μας… 

 

Στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την ταινία «Στέλλα».

 

Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.