Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με το σύνθημα "Γίνε κι εσύ κρίκος στην αλυσίδα" και το κίνημα "Support Art Workers", κάλεσαν όλο τον κόσμο να δηλώσει τη στήριξή του στον πολιτισμό, οργανώνοντας παράλληλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η εκκίνηση δόθηκε με ένα βίντεο "ξυπνητήρι" από την Αθήνα και μέσα στη μέρα το διαδίκτυο γέμισε με παρόμοια βίντεο, αλλά και με πλάνα από αυτοσχέδιες συναυλίες και δρώμενα που απλώθηκαν σαν "κύμα" παντού!

 

Αφετηρία το Σύνταγμα

 

 

"Απευθυνόμαστε σ’ όλους όσους όταν ξυπνάνε το πρωί, όταν πηγαίνουν στη δουλειά τους, όταν διασκεδάζουν, όταν αγαπούν, όταν χαίρονται ή λυπούνται, όταν ονειρεύονται, όταν αγωνίζονται για τα όνειρά τους – με άλλα λόγια όταν ζουν, ακούνε μουσική! Σ’ όλους όσους η τέχνη που ασκούμε δίνει κουράγιο και δύναμη. Σ’ όλους εσάς που αποτελείτε την πηγή έμπνευσής μας αλλά και τον αποδέκτη του έργου μας.", σημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Κι εμείς μαζέψαμε κρίκους της αλυσίδας από την Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 στη Θεσσαλονίκη

 

 

την Πάτρα

 

 

τη Λάρισα

 

 

την Ξάνθη

 

 

τη Ρόδο

 

 

 Μπορεί όλα τα παραπάνω να έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, όμως οι καλλιτέχνες παντώς είδους είχαν ανάλογες δράσεις πριν κι έχουν ήδη οργανώσει αντίστοιχες δράσεις και τις επόμενες μέρες προσθέτοντας ολοένα κρίκους στη μεγάλη πολιτιστική της αλυσίδα.