Σε μία χειρονομία (συμβολικής) υποστήριξης του σύγρονου πολιτισμού προχωράει ο Δήμος Αθηναίων, ύστερα και από την απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), για τη μη απαίτηση ενοικίου από τις εταιρείες παραγωγής, σε δημοτικούς χώρους που μπορούν να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι, θα προχωρήσει στη διάθεση χώρων και πόρων που θεωρεί ότι θα λειτουργήσουν ενθαρρυντικά για την καλλιτεχνική παραγωγή. Παράλληλα θα αναλάβει live streaming και τέλος σε μία πρωτότυπη κίνηση, θα "αναθέσει" την παραγωγή νέων τραγουδιών καλύπτοντας κάποιο μέρος της ώστε να ακουστούν στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984. 

 

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

"Ο Δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα. Λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των καλλιτεχνών για δημιουργία και επικοινωνία, αλλά και των πολιτών για ψυχαγωγία και κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις, διαθέτοντας χώρους και πόρους, προκειμένου να προβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό και να στηρίξει έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν.  

 

Ειδικότερα,  ο Δήμος Αθηναίων: 

 •     Για το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο  του 2020, από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο, ανοίγει την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ και του Δήμου γενικότερα -ακόμα και το ίδιο το Δημαρχιακό Μέγαρο- που πληρούν όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς κανονισμούς και τους διαθέτει δωρεάν για τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού, προβολών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μαζί παρέχει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την πραγματοποίησή τους: ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, βασικό backline, roof stage, τεχνικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης κ.ά.

 

•    Επενδύει στις νέες τεχνολογίες και προσφέρει σύγχρονα εργαλεία, με στόχο, για πρώτη φορά, να συνδυαστούν μέσω live streaming φυσικές δράσεις, που τηρούν όλες τις επίσημες οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με την όσο το δυνατόν πιο άρτια ψηφιακή εμπειρία, δίνοντας πρόσβαση σε απομακρυσμένα κοινά.

 

•   Συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας, λέγοντάς τους ξανά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα μας έχουν προσφέρει και μας προσφέρουν καθημερινά, αυτή τη φορά μέσα από την ανάθεση παραγωγής νέων τραγουδιών που σχεδιάζει η δημοτική συχνότητα της πόλης, ο Αθήνα 9.84."