Ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει ετοιμάζει ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Απόψε το βράδυ στις 21:00, θα ακουστούν αποσπάσματα από συναυλίες του και δηλώσεις φίλων του καλλιτεχνών από 300 ηχεία που θα έχουν τοποθετηθεί σε 35 σημεία του Δήμου...

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Μεγάλο Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ‪στις 9 Μαΐου‬ στις 21:00 το βράδυ, το πρώτο Σαββατοκύριακο, που μπορούμε να νιώσουμε λίγο πιο ελεύθερα το παλμό της πόλης. «Φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων», αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «επιλέξαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με ιδιαίτερα καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο για όλη την Ελλάδα, στήνοντας 300 ηχεία σε 35 αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, με αποσπάσματα από συναυλίες που έδωσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη Νέα Σμύρνη, στον Λυκαβηττό και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που θα ακουστούν σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης.»

 

Κατά τη διάρκεια του μουσικού event, θα υπάρξουν ηχητικές παρεμβάσεις από στενούς συνεργάτες και φίλους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, όπως οι:
Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Σταρόβας, Δήμητρα Παπίου,Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.

Σύντομα, θα προχωρήσουμε σε παραγωγή βίντεο για το συγκεκριμένο event το οποίο θα προβάλλεται στα social media του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Να σημειώσουμε ότι η συναυλία τελεί υπό την έγκριση της οικογένειας του αλησμόνητου καλλιτέχνη η οποία παραχώρησε αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα και την ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό, όπως και όλους τους φίλους του, μεγάλους ερμηνευτές της χώρας μας που δέχτηκαν να μας μιλήσουν γι’αυτόν.