Μόλις είχε ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήματος για συναυλία των Grup Yorum που διώχθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση και οι συναυλίες τους είχαν απαγορευτεί, ο İBRAHİM GÖKÇEK, το τρίτο μέλος του συγκροτήματος που είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, την διέκοψε, ύστερα από 323 ημέρες. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο οργανισμός του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγη ώρα στην εντατική, αφού το σώμα του δεν μπορούσε καν να δεχθεί τους ορούς, οπότε και δεν θα μπορέσει να ζήσει το αποτέλεσμα του αγώνα του, που ήταν να αποφυλακιστούν μέλη του συγκροτήματος και να μπορούν ελεύθερα ξανά να κάνουν συναυλίες. 

 

Πριν λίγες μέρες είχαν καταλήξει επίσης ύστερα από απεργία πείνας άλλοι δύο σύντροφοί του και μέλη του συγκροτήματος. Η Helin Bolek και ο Mustafa Koçak.

 

 

 "Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας" ενημερώνει σε ανακοίνωση του το Λαϊκό Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.