Έφυγε από τη ζωή ο ερμηνευτής που τραγούδησε ένα από τα πιο επιτυχημένα και πιο διασκευασμένα ελληνικά τραγούδια σε όλο τον κόσμο, τον "Μπαλαμό" ή "Το τραγούδι των γύφτων". Ο Γιώργος Κατσάρης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 χρόνων, νικημένος από τον καρκίνο. 

 

Σε παλιότερη συνέντευξη του Διονύση Τσακνή στο Musicpaper (εδώ) τον είχαμε ρωτήσει για αυτό το τραγούδι: 
Κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι ο “Μπαλαμός” ήταν από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια Έλληνα δημιουργού ανά τον κόσμο. Ισχύει αυτό ή είναι ένας ακόμη μύθος;
Μάλλον δεν είναι μύθος, ισχύει. Ας είναι καλά ο φίλος Γιάννης Διαμαντόπουλος ο σκηνοθέτης της σειράς «Το μπουρίνι» που μου το γύρισε τρεις φορές πίσω για να το «απελευθερώσω», όπως έλεγε.

 

"Ο Γιώργος Κατσάρης, ο άνθρωπος που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση το "μπαλαμό" μου και τον έκανε τεράστια και απρόσμενη επιτυχία, σιώπησε για πάντα σήμερα το πρωί. Καλε μου φίλε θα λείψεις απο όλους όσοι σε αγάπησαν (και ήταν αμέτρητοι) και κυρίως απο την υπέροχη οικογένειά σου. Είναι άδικο που οι συνθήκες με κρατάνε μακριά, απο το τελευταίο αντίο Γιώργο μου. Καλή μου Γιαννα, μια μεγάλη αγκαλιά σε εσένα και τα καμάρια σου!!!" 

Διονύσης Τσακνής

 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Μέλισσα Καρδίτσας.