Η μουσική στα χρόνια του Κορονοϊού βρίσκει τρόπους ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, οι άνθρωποι που αγαπάνε βαθιά αυτού που κάνουν βρίσκουν τρόπους να επικοινωνήσουν την Τέχνη τους. Από πολύ απλούς, όπως το τραγούδι στα μπαλκόνια, που είδαμε στη γειτονική Ιταλία που δοκιμάζεται σκληρά, μέχρι πιο σύνθετους όπως είναι ένα live streaming. 

 

Η τεχνολογία αυτή προφανώς και δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και μία δεκαετία σχεδόν είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον για μουσικά γεγονότα. Αυτή τη φορά όμως, έχει μία άλλη αξία. Οι περισσότεροι τα βράδια πια για κάποιες μέρες θα είμαστε σπίτια μας, αφού και να ήθελε κάποιος ατρόμητος, εξυπνάκιας ή ανεγκέφαλος (λέμε τώρα) να παρακολουθήσει κάποιο θέαμα ή ένα live δεν μπορεί, αφού οι χώροι που αφορούν αυτές τις εκδηλώσεις θα παραμείνουν κλειστεί για κάποιες μέρες. 

 

Οι δύο πρώτοι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να κάνουν δωρεάν live streaming ένα μέρος από το πρόγραμμά τους ή ολόκληρο είναι ο Σπύρος Γραμμένος και η Μαρία Παπαγεωργίου. Και οι δύο είχαν προγραμματισμένα live που ακυρώθηκαν λόγω των εξελίξεων και έτσι αποφάσισαν να μας δώσουν τη δυνατότητα να τους δούμε χαλαρά από το σπίτι χωρίς εισιτήριο!

 

Ο Σπύρος Γραμμένος θα είναι στις οθόνες μας απόψε Παρασκευή και 13 στις 22:00 από το κανάλι του στο Youtube ΕΔΩ και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο υπευθυνότητας προς τον εαυτό μας και τον διπλανό μας, η live εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου στον "Σταυρό του Νότου" μετακομίζει σε ασφαλέστερο μέρος, στο Studio ηχογράφησεων Praxis, για το καλό όλων μας!
Φτιάξτε τσάι ή σκοτς ον δε ροκς και απολαύστε ολόκληρο το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης από τον καναπέ σας, εντελώς ασφαλώς και δωρεάν από το YouTube" 

 

Η Μαρία Παπαγεωργίου θα "βγει" από το σαλόνι του σπιτιού της τη Δευτέρα 16/3 στις 21:00 από τη σελίδα της στο Facebook ΕΔΩ και γράφει σχετικά τα εξής:

"Είμαστε μουδιασμένοι με τις εξελίξεις και έχουμε ακυρώσει όλες μας τις συναυλίες. Ωστόσο, νιώθω την ανάγκη να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και το μοίρασμα της Μουσικής, που γιατρεύει και συντροφεύει. Έτσι, τη Δευτέρα, στις 21:00 (την ώρα που θα βρισκόμασταν κοντά στους Θεσσαλονικείς φίλους μας στο Apodec) θα δώσουμε 45λεπτη παράσταση με τον συνεργάτη μου, Σταύρο Ρουμελιώτη στο ειδικά διαμορφωμένο... σαλόνι μου [...] Ευελπιστώ να φτιάξουμε όλοι μαζί μια αλυσίδα επικοινωνίας και ελπίδας!"

 

Να πούμε ότι μέσω live streaming θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος και παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, αλλά και την παράσταση «Κοσμογονία», το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 από το Θέατρο Τόπος Αλλού.

 

Η ιδέα λοιπόν έπεσε και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες, με τον δικό τους τρόπο.