Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος (που εκδίδουν και το ομότιτλο μουσικό περιοδικό) ένα νέο βιβλίο που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους στίχους του Χρήστου Θηβαίου, αλλά και σχόλια - αναλύσεις γύρω από αυτούς. Την εργασία αυτή ανέλαβε ο Νίκος Φωτόπουλος*. Ο τίτλος της συγκεντρωτικής έκδοσης θα είναι "Μέρες Αδέσποτες στο Σιδερένιο Νησί" με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο "Όψεις και προεκτάσεις της ποιητικής του Χρήστου Θηβαίου". 

 

Ο στίχος, στην τραγουδοποιία του Χρήστου Θηβαίου, είναι από τα βασικά στοιχεία που τον καθιέρωσαν στον χώρο, τον έκανε να ξεχωρίσει από άλλους τραγουδοποιούς και έφτιαξε το περιβάλλον για να ταυτιστεί μαζί του ένα μεγάλο κοινό.

 

Ο Νίκος Φωτόπουλος διερευνά και μεγεθύνει την ιδιότητα του στιχουργού από την εποχή που εμφανίστηκε ως frontman του γκρουπ "Συνήθεις Ύποπτοι" με το άλμπουμ "Μέρες Αδέσποτες", μέχρι και το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ ως δημιουργός, που είναι το "Σιδερένιο Νησί".

 

(Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το άλμπουμ "Στους κήπους των ψιθύρων" με μελοποιημένα ποιήματα από τον Χάρη Κατσιμίχα, το οποίο "χρεώθηκε" ως ερμηνευτής).  

 

THIVAIOSBOOKcover1b

Οι εκδόσεις Μετρονόμος συνεχίζουν με συνέπεια την παραγωγή και διανομή βιβλίων σχετικών με το ελληνικό τραγούδι και τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί σε έναν πολύ σημαντικό πόλο σε αυτόν τον χώρο με παράλληλες εκδόσεις δίσκων και βιβλίων ποίησης.

 

 

* Ο Nίκος Φωτόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία των Πολιτισμικών και Εκπαιδευτικών Πρακτικών και ποιητής.