Η σειρά προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ συνεχίζεται στον κινηματογάφο ΑΣΤΟΡ. Μέχρι τον Απρίλιο, θα παρουσιαστούν πέντε εμβληματικές ταινίες γεμάτες μουσική. Μία Δευτέρα κάθε μήνα μέχρι τον Απρίλιο. Σειρά έχουν οι εκρηκτικοί Ramones με το φιλμ End of Century: The story of Ramones, των Μάικλ Γκραμάγκλια & Τζιμ Φιλντς.  Σε πρώτη προβολή, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 21.00.

 

Το 1974, η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης ήταν σε σοκ, λόγω του βίαιου, νέου και ωμού ήχου μιας μπάντας απροσάρμοστων από το Κουίνς, που την έλεγαν Ramones. Έπαιζαν σε ένα μπαράκι, μπροστά σε μικρό κοινό, και άγγιζαν μια χορδή δυσαρμονίας που γρήγορα μετατράπηκε σε θεμέλιο της μουσικής σκηνής τη δεκαετίας του ’70. Αυτό το κουαρτέτο των απρόσμενων ροκ σταρ ταξίδεψε σε όλη τη χώρα, σε όλον τον πλανήτη, και προκάλεσε τη σπίθα μιας κίνησης που θα συνόδευε δύο γενιές απόκληρων. Παρόλο που η μπάντα δεν μπήκε ποτέ στο αμερικανικό Billboard, άντεξε στον χρόνο -ανάμεσα στην απίθανη επιτυχία και τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις- τηρώντας ένα μεγαλειώδες πρόγραμμα τουρνέ 22 χρόνων. Ανιχνεύοντας την ιστορία της μπάντας, από την απίθανη καταγωγή της στην τεράστια επιτυχία της, την πικρή παρακμή και τη λυπηρή μοίρα των Joey και Dee Dee, το «End of the Century» είναι ένα ολοζώντανο τεκμήριο μιας από της πιο επιδραστικές μπάντες της μουσικής ιστορίας.

 

RAMONES: End of Century 
[2003 /110λ. Με τους: Dee Dee, Joey, Johnny & Tommy Ramone, Joe Strummer, Debbie Harry, Glen Matlock, Kirk Hammett, John Frusciante, Captian Sensible, Thurston Moore.]