Τον τελευταίο καιρό την είχαμε χάσει. Επανήλθε λίγο στα αυτιά μας με το κομμάτι "bloody something" που ακούγεται στην τηλεοπτική σειρά "Έρωτας Μετά" του Alpha. Η Monika, παρόλα αυτά επέστρεψε και μας παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια που μιλούν για πρώτη φορά ελληνικά σε ένα νέο άλμπουμ με τον τίτλο "Ο κήπος είναι ανθηρός". Τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο στο spotify, όπου υπάρχει προς το παρόν. Είναι πάντως από τις λίγες φορές που Έλληνες καλλιτέχνες δεν επιλέγουν το Youtube για την αρχική δημοσιοποίηση των τραγουδιών τους. Μην ξεχνάμε και ότι η Monika ήταν από τους πρώτους εγχώριους καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν μέσα από την πλατφόρμα, του να ζήσουμε να το θυμόμαστε, Myspace. 

 

Η ίδια στην ανάρτηση που συνοδεύει την κοινοποίηση του νέου της δίσκου αναφέρει:

 

«Αυτές οι μέρες είναι ξεχωριστές, με τόση σημασία και συγκίνηση που συνοψίζουν σχεδόν όλη μου τη πορεία στη μουσική. Τραγούδια πολλά, εικόνες γεμάτες κι έρχεται ο πρώτος μου ελληνόφωνος δίσκος να μου υπενθυμίσει πως στη ζωή όσο και να φύγουμε μακριά πάντοτε οι ρίζες μας τραγουδούν μελωδικά στη καρδιά. Έτσι και ο “Κήπος είναι ανθηρός”. Κυκλοφόρησε και υπάρχει εκεί έξω, κάθε μέρα σε όλο και περισσότερα καταστήματα, στο ραδιόφωνο, στο ίντερνετ.


Ήμουν 18 χρονών όταν έγραψα το πρώτο τραγούδι αυτού του δίσκου, το “Σε ποιόν έρωτα ζω;” και μετά από τόσα χρόνια ήρθε ο καιρός, οι άνθρωποι, η στιγμή που το τραγούδι αυτό απέκτησε 6 ακόμη φιλαράκια, 6 ακόμη ιστορίες, τραγούδια γεμάτα από αγάπη που επιτέλους μοιράζομαι μαζί σας. Γιορτάζω σήμερα και το οφείλω σε όλους εσάς.


Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές του δίσκου. Σας θεωρώ πλέον οικογένεια και παρόλο που δεν ξέρω αν ποτέ θα κυκλοφορήσω και δεύτερο ελληνόφωνο δίσκο, γνωρίζω πολύ καλά και το πιστεύω πως τον “Κήπο” μας αυτόν θα τον ταξιδέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, τις ώρες στο στούντιο, τα αστεία μας, τις δυσκολίες, θα θυμόμαστε πως όλα έγιναν “σωστά” σαν πλάνο μιας πανέμορφης καινούργιας εμπειρίας. Θα μας αγκαλιάζει στο άκουσμα, θα νιώθουμε, θα χαμογελάμε κι έτσι θ’ ανθίζουν μέσα μας παντοτινά οι στιγμές.

 

Σας ευχαριστώ. Καλοτάξιδο για όλους μας!».