Η στιχουργός Ελένη Φωτάκη, για πρώτη φορά, θα είναι εισιγήτρια εργαστηρίου στιχουργικής. Από Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο 1.30 μ.μ. – 4.30 μ.μ. για 6 μαθήματα στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 τηλ. 2102530080 ). Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ. 2102530080 και 2102856196. Τα εργαστήρια μπορούν να παρακολουθήσουν και απλοί ακροατές.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

«Ο στίχος για μένα είναι μια έκρηξη, στηριγμένη από καλή τεχνική. Η τεχνική διδάσκεται. Το μέτρο, οι ομοιοκαταληξίες, οι τονισμοί, ο ρυθμός, διδάσκονται. Η έκρηξη, όχι. Έρχεται όποτε εκείνη θέλει και καθορίζει τα πάντα. Η έκρηξη δεν διδάσκεται. Κι όταν δεν διδάσκεται η έκρηξη, δεν διδάσκεται ούτε ο στίχος.

Συζητιέται όμως. Μπορούμε να συζητήσουμε για το στίχο, να ανακαλύψουμε τι τον κάνει άρτιο και τι μοναδικό, να δούμε πώς γράφεται πάνω σε μουσική, να κατανοήσουμε ότι ένας ωραίος στίχος δεν φέρνει απαραίτητα κι ένα ωραίο τραγούδι και τέλος, να μάθουμε να ζούμε με αυτό το πικρό συμπέρασμα προχωρώντας απλά, στον επόμενο στίχο.»

Ελένη Φωτάκη