Η ερμηνεύτρια για τέταρτη συνεχή χρονιά μοιράζεται τις γνώσεις της και τις εμπειρίες της γύρω από την τέχνη της φωνητικής, στο εργαστήρι φωνητικής του Χαλκηδόνιου Ωδείου. Από Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 6- 8 μ.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 ). Δηλώσεις Συμμετοχής-Πληροφορίες στα τηλ.2102530080 και 2102856196.

 

Με εφόδια τη μεγάλη της διαδρομή στο τραγούδι καθώς επίσης και την πολυετή πείρα της στη διδασκαλία φωνητικής και ερμηνείας τραγουδιού, η Ρίτα Αντωνοπούλου δημιουργεί ομάδες καλλιτεχνών με στόχο την ανάπτυξη της έκφρασης και την ανακάλυψη της χαράς μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.


Ένα διαδραστικό εργαστήρι που αλληλεπιδρούν η ερμηνεία και η σκηνική παρουσία με τη σωστή τοποθέτηση και
την εξάσκηση της φωνής.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά καθώς και τραγούδι και ξεκίνησε τις πρώτες της εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές από την ηλικία των 18 ετών. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Ανδρέου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Ζούδιαρης κ.α) και έχει στο ενεργητικό της τέσσερις δισκογραφικές δουλειές («Για φωνή και ορχήστρα»2007, «Πάμε ξανά απ’ την αρχή»2008, «Μια πόλη για δύο»2011, «Ζωή μου μην αργείς»2014), καθώς και ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων τραγουδιών.

 

Έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και έχει εμφανισθεί σε όλους τους μεγάλους ιστορικούς χώρους και θέατρα του τόπου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Μικρή Επίδαυρος και πολλά άλλα). Με συνεχή και σταθερή πορεία έχει παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κύριο στόχο τις ερμηνείες μεγάλων τραγουδιών του μεγαλύτερου φάσματος του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου.


Με πολυετή πείρα στη διδασκαλία φωνητικής και ερμηνείας τραγουδιού, η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει δημιουργήσει ομάδες με στόχο την ανάπτυξη της έκφρασης και την ανακάλυψη της χαράς μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.