Ο συνθέτης, κιθαρίστας, ενορχηστρωτής, ηχολήπτης, παραγωγός και καθηγητής μουσικής τεχνολογίας Κώστας Μπουντούρης κατάγεται από τα Γαρδίκι Τρικάλων και, αν και ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα, δεν ξέχασε ποτέ την γενέθλια πόλη του. Για έναν μουσικό, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ένα πολύ μεγάλο μέρος των πιο σημαντικών και πολύτιμων παιδικών αναμνήσεων του δεν μπορεί παρά να είναι τα τραγούδια που άκουγε μικρός και στην περίπτωση του Κώστα Μπουντούρη αυτά φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό ήταν τα παραδοσιακά της περιοχής της Θεσσαλίας.

 

Έτσι πριν λίγο καιρό αποφάσισε να κάνει μιαν επανεκτέλεση του πιο αγαπημένου του από αυτά, του «Τι Να Τον Κάνω Τον Ντουνιά», πιο γνωστού ως «Αναστασιά», αλλά με έναν διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο.

 

Η ιδέα του Μπουντούρη ήταν απλή, να μην αλλάξει μεν την μελωδία και το ύφος ερμηνείας του τραγουδιού αλλά αντί για ένα παραδοσιακό σχήμα να το εκτελέσει μια rock ηλεκτρική μπάντα! Έτσι σε ένα στούντιο των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν πέντε εξαίρετοι μουσικοί (ηλεκτρική κιθάρα/keyboards, κλαρίνο, μπάσο, ντραμς και ο ίδιος ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα) για να συνοδεύσουν την χορωδία Τρίκκη  - του συλλόγου Κέντρο Χορού Τρίκκη - υπό την διεύθυνση του Αρη Ντίνα και στη συνέχεια ο Μπουντούρης έκανε την τελική επεξεργασία και την μίξη στο προσωπικό στούντιο του στην Αθήνα.

 

Το αποτέλεσμα είναι μια «Αναστασιά» άκρως ηλεκτρισμένη και όχι απλά ηλεκτρική, γήινη και ταυτόχρονα υπερβατική η οποία πατάει γερά στο θεσσαλικό χώμα για να εκτοξεύσει την γνήσια «πανηγυριώτικη» διάθεση και ατμόσφαιρα της σε ένα άλλο, σημερινό και πολύ διαφορετικό από εκείνο στο οποίο δημιουργήθηκε σύμπαν!